Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
«ВІКТОР» з піснями легендарного Цоя у бібліотеці

          Група «ВІКТОР» з Киргизстану доволі часто гастролює Україною, а 23 листопада цього року у складі соліста групи Асхата Калбаєва та басиста й директора колективу Олексія Турія завітала до Національної бібліотеки України для дітей на «Музичну платформу: Слухай своє».

          Багато хто пророкував, що через два-три роки після смерті Віктора Цоя, всі забудуть про нього та про пісні гурту «Кіно». Відтоді минуло вже 28 років – його пам’ятають, а пісні набувають ще більшої популярності. Навіть із 150 читачів-підлітків, які зібралися на зустріч у залі бібліотеки, половина була знайома з творчістю легендарного гурту «Кіно» та добре знала легенду рок-музики 80-х.

          Як сказав соліст гурту «Віктор» Асхат Калбаєв: «На наше життя вистачить…». Він блискуче виконував пісні Віктора Цоя та власні авторські творіння, які тематично були досить схожі на творчість легендарного музиканта. У залі панувала атмосфера справжнього рок-концерту: слухачі гучно аплодували, підспівували, вмикали ліхтарики, скандували назву групи. Лишень зал був у трішки незвичному для музикантів місці – головній дитячій бібліотеці України. На зустрічах «Музичної платформи» можна спілкуватися з гостями, задавати їм запитання, і навіть, отримати подарунок за краще питання.

          На наших гостей зустріч з читачами справила сильне враження! Адже діти ставили музикантам дуже серйозні запитання, які стосувалися не лише творчості Віктора Цоя та Асхата Калбаєва, а й допомагали зрозуміти деякі важливі речі для себе. Саме тому, мабуть, кращим запитанням Асхат Калбаєв визнав таке: «А чи не буває у вас хвилин відчаю, коли хочеться кинути музику?!». Про це запитала дівчина, яка також займається музикою. Сподіваємося, що відповідь соліста гурту «Віктор» підтримала її в улюбленій справі.

          Читачі були у захваті і від спілкування, і від музики. А у фіналі концерту аплодували стоячи під час виконання «Кукушки» на біс.

          Гурт «ВІКТОР» любить Україну, особливо місто Чернігів, в якому живуть і працюють їхні друзі. Музиканти обіцяли повернутися з концертом до Національної бібліотеки України для дітей, щоб іще раз розділити з читачами творчу радість від музики і спілкування.

          Трішки з історії гурту: Єдиний офіційний триб’ют гурт у світі «ВІКТОР» переміг на фестивалі 1995 року як найкращий у виконанні пісень Віктора Цоя. Тоді ж потрапив під керівництво Юрія Белішкіна, який був директором групи «КІНО» з 1988 по 1990 роки. А з 2010 року гурт «ВІКТОР» отримав офіційні права від «Moroz records» на виконання пісень Віктора Цоя.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей