Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Літературний спогад "Поет. Казкар. Перекладач"

          6 грудня 2018 року відомому дитячому письменнику Анатолію Костецькому виповнилося б 70 років від дня народження. У Національній бібліотеці України для дітей бібліографи науково-бібліографічного відділу спільно з бібліотекарями відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку до цієї дати провели «Літературний спогад «Поет. Казкар. Перекладач».

          На захід завітали донька письменника Олена з сином Олексієм; дитячі письменники: Зірка Мензатюк, Анатолій Качан, Василь Довжик; директор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Олексій Бондаренко; а також юні читачі – палкі шанувальники творчості письменника – учні 3-Б, 4-Б класів середньої загальноосвітньої школи № 163.

          Спочатку діти декламували вірші Анатолія Костецького, слухали запис передачі «Пригоди славнозвісних книг» у виконанні автора. У другій частині заходу відбулася презентація біобібліографічного нарису «Анатолій Костецький: «Дитяча література… весь сенс, смисл мого існування». На його сторінках представлені джерела, в яких висвітлено життєвий та творчий шлях письменника. Презентували посібник генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, кандидат культурології Алла Гордієнко, укладач Оксана Тімочка та автор літературно-критичної статті Наталія Марченко. Гості обмінювалися спогадами про Анатолія Костецького, розповідали про особливості його творчості та підкреслили вагомість бібліографічних посібників такого змісту. Донька письменника щиро та емоційно подякувала за підготовлене видання та його ошатне оформлення у типографії.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей