Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


   

Професії майбутнього

           Сучасні технології настільки швидко змінюють світ, що для комфортного і безпечного життя у ньому потрібні абсолютно нові професії. Вже сьогодні, увійшовши в фазу четвертої промислової революції, людство побоюється масового безробіття, адже за прогнозами вчених у найближчі десять років роботи замінять людей на п’яти мільйонах робочих місць. Розвиток штучного інтелекту і робототехніки приведе до масового вимирання багатьох професій.

          18 січня у читальному залі для дітей середнього і старшого віку в рамках програми «Кроки до професії» відбулася відеопрезентація «Професії майбутнього», під час якої восьмикласники школи № 175 дізналися про футурологію – галузь знання, яка досліджує і конструює майбутнє взагалі та професії майбутнього зокрема. Серед таких професій і оператор штучного інтелекту, і наномедик, і діджитал детектив, космічний гід, координатор позаземних перельотів, ветеринар для роботів та ін.

          Нещодавно атлас професій майбутнього з’явився і в Україні. Підлітки дізналися про 10 спеціальностей майбутнього, які можна опанувати у вишах вже зараз, і які за прогнозами фахівців у цих галузях будуть потрібні до 2020 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 07.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей