Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Фіорди Норвегії

       Королівство Норвегія — країна, яка дивує своєю красою. Дивовижна й багатюща природа — головне її надбання, вона вражає і закохує в себе з першого погляду. Слово «Норвегія» означає «шлях на північ». Багато тисяч років тому ця країна ховалася під величезним шаром льоду. Норвегія різноманітна. Ліси, гори, річки, озера, море — в первинному стані. Ставлення людей до природи дуже дбайливе.

       Норвегія має найбільшу протяжність фіордів у світі. Фіорд — широкий, часто звивистий і глибокий, канал зі скелястими берегами, який іде з моря вглиб материка на багато кілометрів. Під час льодовикових періодів глибокі долини і вузькі ущелини заповнилися водою з океану, створюючи природні чудеса, які сучасний світ іменує як фіорди. А саме слово «фіорд» у перекладі з норвезької означає «затока». Хоча є багато фіордів по всьому світу, норвезькі відомі як найпопулярніші, завдяки дивовижній красі. Саме фіорди є візитівкою цієї північної країни.

       26 лютого у відділі документів іноземними мовами відбувся захід у рамках проекту «Пункт європейської інформації» спільно з Посольством Норвегії в Україні. До бібліотеки завітав Фредерік Артур, заступник голови місії. Під час заходу учні дізналися про Норвегію. Пан Фредерік прочитав свою улюблену дитячу історію норвезькою мовою, в якій йшлося про млинець, який втік від своїх господарів і шукав кращого життя. Учні порівняли цю історію з українською народною казкою про колобка.

       Багато цікавої інформації про Норвегію учні дізналися від нашого гостя під час спілкування англійською мовою, зокрема про те, що дочка Ярослава Мудрого, Єлизавета, була одружена з норвезьким принцом; про історичні пам’ятки, музей вікінгів, улюблену їжу норвежців, найкрасивіший фіорд у Норвегії.

       Висловлюємо щиру подяку Посольству Норвегії в Україні за участь у заході та подаровані матеріали для наших читачів. Чекаємо нових зустрічей і цікавих подій у стінах Національної бібліотеки України для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 08.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей