Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          Україна читає дітям

       4 березня в читальному залі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку у рамках всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» відбулися одразу дві зустрічі з дитячими письменницями.

       Письменниця, журналістка, громадська діячка Еліна Заржицька спілкувалася із шестикласниками школи № 175. Гостя є автором казок, пригодницьких та історичних повістей для дітей молодшого і середнього шкільного віку. У 2017 році її твори «Легенди про козаків» та «Як козак у морського царя служив» увійшли до шкільної програми з української літератури.

       Еліна Іванівна розповідала про своє дитинство, яке пройшло у м. Дніпропетровську, про улюблену бібліотеку та книги, які любила читати. Також письменниця презентувала власні твори, зокрема книгу «Легенди про козаків», в якій кожна історія-казка супроводжується необтяжливим для читача тестовим завданням, яке спонукає в ігровій пошуковій формі віднайти ключ-розгадку. Наостанок гостя зачитала уривки з книги «Великий Луг над Дніпром» і відповіла на запитання дітей.

       Львівська письменниця Любов Відута презентувала своє перше фентезі для підлітків «Ловці думок» семикласникам школи №163. Пані Любов розповіла про ідею написання книги, її головних героїв та дивовижні події, що відбуваються з ними, зачитала свою найулюбленішу частину роману. Діти цікавилися, що її надихнуло на написання книги, та чи буде продовження.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей