Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          Шевченкові думи ідуть в майбуття…

       6 березня в Національній бібліотеці України для дітей відбувся семінар «Шевченкові думи ідуть в майбуття…» за участю вихователів-методистів ЗДО та НВК Шевченківського та Святошинського районів міста Києва. Ліричною нотою відкрила семінар студентка 4 курсу НМАУ ім. П. Чайковського Маріанна Волкова піснею «Думи мої, думи мої…». З привітальним словом до присутніх звернулася заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Шамаріна Тетяна Василівна та подарувала найактивнішим учасникам заходу від імені голови Фонду «Рідна Країна» Миколи Томенка Український щорічник, присвячений 205-річчю від дня народження Кобзаря.

       Захід був насиченим і цікавим. Бібліотекар Шевчук І.І. познайомила гостей із відомими та мало відомими фактами виникнення та друкування перших збірок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Бібліотекар Грабовський Є.Ю. презентував нову книгу з фондів бібліотеки «Шевченко на кожен день з Яніною Соколовою». Присутні також ознайомились із творами, що є у бібліотеці, під час перегляду відео «Скарбничка книголюба або Тарас Шевченко – незвичайні видання з фондів НБУ для дітей».

       Як пов'язаний Київ з ім’ям Т. Шевченка, присутні дізналися під час відеопрезентації вихователя-методиста ЗДО № 390 Тарасенко Л.Д. Учасники заходу також мали можливість самі пригадати та почитати рядки з віршів великого Кобзаря під час інтерактивної гри.

       Поезія Т. Шевченка надихає на творчість багатьох. Надихнула вона і вихователя-методиста ЗДО № 390 Романюк К.О., яка продекламувала власні вірші «Слово Кобзаря», «Згадуємо Шевченкове слово». В актовій залі бібліотеки також були виставлені творчі роботи, виготовлені дітьми і дорослими закладів дошкільної освіти Шевченківського району до 205-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

       На завершення учасники семінару прослухали, як звучать твори Т. Шевченка у стилі «фольк».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей