Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          Поетичний флешмоб «Тарас у кожному з нас» та презентація книги
«Шевченко на кожен день: з Яніною Соколовою»

       Святкування Шевченкових днів у Національній бібліотеці України для дітей розпочалося 6 березня поетичним флешмобом «Тарас у кожному з нас». Саме таким інтерактивним способом, коли кожен з учасників свята може почитати вірші Шевченка, найкраще відсвяткувати 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича. Тож до бібліотеки запросили учнів початкових класів найближчих до бібліотеки шкіл, артистів та друзів бібліотеки: співачку Вікторію Падалко та гурт «Зорептах».

       Вихованці театр-студії «Вподобайка» інсценували уривок зі складного й водночас солодкого та мрійливого епізоду життя Тараса Шевченка, коли він був ще зовсім маленьким, пас ягнят і навіть ще не здогадувався про своє велике майбутнє, але вже будував на нього плани. Маленький Тарас вірив, що небо тримається на чотирьох стовпах, шукаючи їх далеко в полі, і знайшовши їхнє метафоричне втілення в дорослому житті у проявах Правди, Вірності та Любові до українського народу.

       Відкривали поетичний флешмоб третьокласники, які декламували найвідоміші творіння генія. Усі дитячі виступи записані на відео, які можна переглянути тут

       Учасники гурту «Зорептах» — вокалісти Олександра Дідик та Іван Ляшкевич — заспівали пісню на відомий твір Тараса Шевченка «Тополя». За їхніми словами, вони готувалися майже місяць, і їхній виступ глядачі зустріли гучними оплесками і вигуками «Браво!». Співачка Вікторія Падалко виконала пісні «Тече вода з-під явора» та «Зацвіла в долині червона калина» у власній інтерпретації. Вікторія використовувала окрім української й іноземну мову, а в поєднанні з оригінальною музикою та її дзвінким голосом Шевченкова поезія зазвучала по-сучасному.

       Виявляється, під Шевченкові рядки можна й танцювати. Хореографічний колектив «Позитив» Будинку дитячої творчості Шевченківського району міста Києва продемонстрував це яскравим виступом – хореографічною композицією на вірш Кобзаря «Бандуристе, орле сизий».

       Кульмінаційним моментом флешмобу стала презентація книги-проекту «Шевченко на кожен день: з Яніною Соколовою». Це не просто книга, це медіапроект, у якому відома акторка і телеведуча Яніна Соколова розповідає маловідомі вірші Тараса Шевченка. На відео з віршами можна перейти за QR-кодами, які розташовані на сторінках книги.

       Кожен може долучитися до флешмобу «Тарас у кожному з нас», який триватиме впродовж Шевченкових днів до 11 березня включно. Знімайте власне відео! Публікуйте на своїх сторінках, поділіться з бібліотекою будь-яким зручним для вас способом!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей