Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          «Дні культури Китаю»: бібліотечний формат

       У Національній бібліотеці України для дітей відбулася серія заходів у рамках програми «Культурне намисто світу», присвячені літературі та культурі Китаю.

       Зустрічі з вихованцями Міжнародного дитячого центру «Артек», які проходили 5 березня, були присвячені китайським ієрогліфам: учасники заходу ознайомилися з китайсько-українським словником, який налічує 80 000 слів, казками китайською мовою та вчилися писати китайський ієрогліф «гво», який означає «країна». Цей ієрогліф включає у себе декілька ієрогліфів: «один» (и), «два» (ер), «три» (санн), «цар» (ван) і «нефрит» (ю).

       Наступного дня учні гімназії «Дитяча-інженерна академія» дізналися про китайський стиль манга-маньхуа, особливості писання і малювання тушшю на рисовому папері, спробували розтерти, у спеціальній ступці, тверду туш та розглянули традиційні малюнки бамбуку і квітучої сливи. Під час майстер-класу учасники заходу створили вітальну листівку з паперовими китайськими карпами.

       Ті з читачів, хто зміг назвати символи Китаю, взяли участь у грі: діставали цукерки у формі панди за допомогою паличок.

       У цей день, 6 березня, серед читачів бібліотеки пройшла сесія голосних читань зі збірки «Китайські народні казки».

       Справжньою окрасою усіх заходів стала книжкова виставка «Країна східної культури: пізнаємо світ Китаю», яка розгорнута у довідково-інформаційному відділі. Виставка включає у себе книжки з фонду бібліотеки про Китай, його культуру та історію, ілюструється предметами, які символічні для Китаю. Для допитливих читачів пропонується захоплива вікторина з подарунками для переможців.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей