Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Гетьман української долі»

       Надзвичайно цікавою та загадковою особистістю української історії є постать Івана Степановича Мазепи. Державний діяч, талановитий дипломат, добрий господар, єдиний гетьман, під чиєю булавою українські землі перебували поспіль 22 роки.

       Гетьман Іван Мазепа намагався зробити з України європейську державу, вирвати Україну з-під московського ярма, реалізувати велику ідею незалежної самостійної Української держави. Жоден із гетьманів не зробив так багато, як Мазепа, для розвитку культури та духовності українського народу.

       До 380-річчя від дня народження великого гетьмана України в Національній бібліотеці для дітей було проведено історичну згадку-вшанування «Гетьман української долі». Бібліотекар ознайомила восьмикласників школи №63 із життям Івана Мазепи, його внеском у культурне та духовне життя України. Читачі дізналися, наскільки популярним був гетьман в Європі серед письменників, поетів, художників та композиторів. Корисним додатком була тематична книжкова виставка та відео про внесок Івана Мазепи у відбудову культурних, духовних та освітніх закладів України.

<
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей