Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Згадаймо тих, хто ворога здолав…

Коли життя знов набирає сили,
У всі свята нехай воно палає.
І безіменні ті могили
Хай вдячна пам’ять наша звеличає!

       Відлітають у вічність роки… Більше півстоліття минуло з миті, коли відлунали останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено життями мільйонів людей. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті.

       У переддень Дня пам’яті та примирення в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для третьокласників однієї із київських шкіл пройшла вахта пам’яті «Згадаймо тих, хто ворога здолав…». Дітям розповіли про жахливу трагедію всього людства, назвали страшні цифри загиблих у роки війни, показали відеосюжети про початок війни та про Київ до та після воєнних подій. Книжкова виставка «Вони життя для перемоги віддали» стала центром дитячої уваги. В кінці заходу школярі склали пазл – карту України як символ того, що наша держава єдина і непереможна.

       День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але ми щиро вдячні за наше мирне сьогодення.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей