Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тиждень США: зустріч з учасником програми «Фулбрайт. Україна»

       У Національній бібліотеці України для дітей упродовж п’ятнадцяти років працює Центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (при відділі документів іноземними мовами) за сприяння Посольства США.

       У рамках роботи Центру 14 травня 2019 року відбулася зустріч читачів бібліотеки з Декстером Блеквеллом, учасником програми «Фулбрайт». Пан Декстер півроку викладав курс англійської мови в університеті м. Слов’янська, а зараз продовжує свою діяльність у КНУ ім. Т.Г. Шевченка.

       Декстер Блеквелл розповів про програму «Фулбрайт» та цікаві дослідження американців-фулбрайтівців, які зараз перебувають в Україні. Учасникам заходу було цікаво дізнатися про Каліфорнію та про рідне місто Декстера Лос-Анджелес. Під час зустрічі обговорювали питання улюбленої дитячої літератури, тому гість вирішив познайомити з класикою американської прози, своєю улюбленою дитячою казкою Моріса Сендака «Where the Wild Things Are». До речі, саме цю казку американським школярам прочитали Мішель та Барак Обами наприкінці своєї каденції.

       Родзинкою заходу став міні-урок англійської мови з вивчення популярних американських ідіом (сталих виразів).

       Книжкова виставка допомогла проілюструвати різні аспекти зустрічі з паном Декстером, а видання «25-ліття програми імені Фулбрайта в Україні. 1992-2017» познайомило з фулбрайтівцями-волонтерами Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» попередніх років.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей