Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Зустріч із данським письменником Крістіаном Хустедом

         27 травня 2019 р. у Національній бібліотеці України для дітей за сприяння Посольства Королівства Данії в Україні відбулася зустріч із популярним данським письменником Крістіаном Хустедом, який завітав до Києва у рамках участі у цьогорічному Книжковому Арсеналі.

       У жовтні 2015 року Крістіан став у чергу на острові Лесбос поряд із тисячами людей, які хотіли бути зареєстровані як біженці в Європі. Під вигаданим іранським ім’ям Вахіда Евазі він проводить наступні два тижні, подорожуючи Європою. Саме цей досвід став основою його книжки.

       На зустріч із Крістіаном Хустедом та Сергієм Матюшенком, радником Посольства Королівства Данії, завітали учні Скандинавської гімназії, які вивчають данську, та усі, хто зацікавлений у пізнанні досвіду Крістіана.

       Спілкування відбулося англійською, українською та данською мовами.

       Учасники заходу ставили безліч запитань про мотиви Крістіана, проблеми та незручності перебування у таборі для біженців, міжособистісні відносини у таборі (адже там перебували сирійці, іранці, іракці, афганці) та вплив цього досвіду на повсякденне життя Крістіана. Усі відповіді були щирими і викликали неабияке зацікавлення. Крістіан як етнічний данець захотів дізнатися, яке воно — життя на тому боці, життя біженця. Він став свідком як добра, так і приниження з боку інших людей, зрозумів, що і його душа приховує різні сторони особистості: він може бути лихим і добрим. Але цей досвід показав, що добро у ньому переважає.

       Під час своєї подорожі Крістіан познайомився з киянином Валентином, який став його другом і прототипом одного з героїв книжки.

       Крістіан Хустед подарував примірник своєї книжки «Vahid» данською нашій бібліотеці. Крістіан пообіцяв найближчим часом видати книжку українською, тому будемо чекати на переклад.

       Щиро дякуємо Посольству Королівства Данії за змістовну співпрацю задля популяризації читання серед підростаючого покоління українців.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей