Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Говоримо про права

         1 червня щорічно святкується Міжнародний день захисту дітей. Напередодні цього дня важливо ще раз нагадати дітям про їхні права та про організації, які слідкують за тим, щоб ці права не порушувалися.

       28 травня до Національної бібліотеки України для дітей на зустріч із старшокласниками шкіл № 27 та № 95 завітали представники секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

       Розпочала зустріч Олена Анатоліївна Степаненко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з питань дотримання соціальних та економічних прав, яка розповіла про завдання та структуру секретаріату.

       Головний спеціаліст відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Юлія Сергіївна Калініченко познайомила присутніх з історією прав дитини, документами, в яких закріплені ці права — Конвенцією ООН про права дитини та Декларацією прав дитини.

       Начальник відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Олена Григорівна Міцерук детально зупинилася на законах України, які захищають права людини та, зокрема, дитини. Згадала гостя і про зовсім недавно прийнятий закон про булінг, звернула увагу дітей на те, що потрібно робити, коли ти став об’єктом знущань, до кого звертатися, щоб захистити себе.

       Про права у сфері освіти та культури, закони, які декларують такі права, розповіла Олена Ростиславівна Антонова, головний спеціаліст відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав. Вона зробила акцент на закон про авторське право, особливо актуальний у сферах, які надають інформацію — в тому числі й бібліотеки.

       Найжвавіше діти зреагували на виступ директора Департаменту моніторингу соціальних прав Світлани Аркадіївни Глущенко, яка інформувала аудиторію про трудові права неповнолітніх: про тривалість робочого часу для дітей, заробітну плату, хто має надати дозвіл на те, щоб дитину взяли на роботу. Ця розповідь була актуальною перед літніми канікулами, коли деякі підлітки хочуть заробити додаткові кошти.

       Наприкінці зустрічі про право на медичну допомогу розповіла головний спеціаліст відділу права на охорону здоров’я Департаменту моніторингу соціальних прав Оксана Станіславівна Паньків.

       Зустріч була дуже інформативною та мала практичне спрямування для наших читачів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей