Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хранителі Землі

         Якою буде наша планета завтра? Квітучим садом із джерельно чистою водою, запашними росяними луками, різноголоссям птахів? Чи великим сміттєзвалищем із брудними ріками та вирубаними лісами? Це залежить від кожного з нас. Потрібно вже зараз робити усе можливе для збереження нашої Землі від знищення.

       А що саме можна робити, навіть коли тобі 7 чи 10 років – про це розмовляли учасники еко-майстерні «Хранителі Землі» під час кожної зустрічі. І не тільки розмовляли, а й вчилися створювати цікаві корисні речі з відходів. Сортування відходів – актуальна зараз тема. Адже в середньому мешканець великого міста в Україні щодня викидає 1-2 кг сміття. Про те, як можна мінімізувати цю кількість, як сортувати відходи, і йшлося під час майстер-класів.

       Що тільки не виготовляли читачі разом із бібліотекарями! Наприклад, незвичайні підсвічники із солі та крейди. У кожного вдома знайдеться порожня скляна або пластикова банка, залишки кольорової крейди, можливо навіть кава, в якої закінчився строк придатності. А якщо усе це використати, то вийдуть чудові підсвічники, які додадуть затишку вашій оселі.

       Результатом ще однієї зустрічі «Хранителів Землі» стали кумедні маски, які діти виготовляли із пластикових або паперових одноразових тарілок. Ці роботи ми передали ляльковому театру нашої бібліотеки «Бібабо» для нових постановок.

       А закінчився липень зовсім по-літньому – з паличок з морозива учасники Бібліотечного літа майстрували креативні браслети, прикрашали їх кожен на свій смак з того, що було під рукою.

       Робота еко-майстерні продовжиться і в серпні. Адже це так цікаво – виготовляти різні незвичайні речі з того, що хотів викинути. І пам’ятаймо – навіть маленькі зміни у наших щоденних звичках можуть допомогти природі. Ми дійсно можемо разом зробити світ кращим і добрішим.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей