Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Святковий фінал ІІ Всеукраїнського конкурсу «БібліоФест лідерів читання»

Святковий фінал ІІ Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання — 2019»

Підсумки Бібліофесту «Лідерів читання»

       Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В. Катаєва 1-3 вересня 2019 року провела святковий фінал «Бібліофест «Лідерів читання» II Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання», в якому взяли участь кращі юні читачі з 20 областей України. Загалом у 2019 році до конкурсу долучилися понад 23 тисячі дітей.

       Святкування відбувалося на території табору «Сонячний» Українського дитячого центру «Молода гвардія».

       Свято книги, свято кращих із кращих читачів, які захоплюються читанням, відкрила заступник начальника Департаменту культури національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації Ярослава Різникова. Звертаючись до учасників заходу, вона нагадала їм історію Ілона Маска, який є уособленням сучасної успішної людини, і запитала чи пам’ятають вони, що було відправлено його фірмою у лютому 2018 року в космос на борту ракети «Falcon Heavy». Присутні відразу згадали, що то був червоний електромобіль «Tesla» за кермом якої сидів манекен Spacemen у скафандрі. Але ніхто не згадав, що в «бардачку» машини лежав таємний вантаж — крихітний кварцовий диск на який учені з Саутгемптонського університету записали мінібібліотеку з інформацією про історію та культуру нашої планети, а також відому трилогію Айзека Азімова «Фундація». Чому саме такий набір? А, мабуть, саме таким чином Ілон Маск символічно поєднав своє минуле з майбутнім, адже саме під час читання творів Айзека Азімова у маленького хлопчика зародилися великі мрії про створення машин на нових видах палива та про підкорення космосу, які згодом вдалося реалізувати. Символічно, чи не правда? Звичайно, що ми, люди старшого покоління, з надією дивимося на розумних читаючих, думаючих дітей, і хочемо, щоб саме вони формували майбутнє нашої країни.

       Дітей гостинно вітали депутат Одеської обласної ради Олексій Кобильніков, голова Одеського відділення Національної спілки журналістів України Юрій Работін; директор «Одесакнига» Дар Лівшиц; знаний письменник, журналіст, лауреат численних літературних премій Володимир Рутківський. Читачі-переможці отримали заслужені подарунки – книги, ігри, футболки та пам’ятні сувеніри. Дипломи учасників конкурсу вручила Тетяна Шамаріна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування Національної бібліотеки України для дітей.

        Свято відбулося завдяки спонсорам, небайдужим людям, яких турбує майбутнє наших дітей. Подяки за сприяння і допомогу в організації ІІ Всеукраїнського конкурсу «Лідерів читання» від Національної бібліотеки України для дітей, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Національної секції IBBY отримали:

       Сивак Олександр В’ячеславович – власник торгового дому «STRATEG».

       Сивак Ірина Олександрівна, директор торгового дому «STRATEG».

       Ніколіна Мар’яна Іванівна, менеджер із гуртової торгівлі торгового дому «STRATEG».

       Тарасова Ольга Миколаївна, заступник начальника Департаменту культури національностей, релігії та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної адміністрації.

       Рутківський Володимир Григорович, письменник, журналіст, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка (2012) рік.

       Дрямін Олег Йосипович, письменник, журналіст, художник-аматор, громадський діяч.

       Рибалко Валерій Броніславович, президент Одеської обласної федерації хортінгу, майстер спорту міжнародного класу рукопашного бою.

       Чирков Олег Петрович, отаман Одеського молодіжного полку ім. Івана Сірка, генерал-лейтенант Міжнародного лицарського ордену козацького братства ім. Святого Миколая.

       Лівшиц Дар Валерійович, директор ООО «Одесакнига».

       Під час свята діти зустрілися з Володимиром Рутківським, який поділився своїми творчими планами на майбутнє, продемонстрував фото- і відеоматеріали з власного архіву, відповів на багаточисленні запитання читачів та провів автограф-сесію з найкращими побажаннями своїм шанувальникам.

       Цікавою була зустріч із козаком-письменником, генерал-командором Запорозького війська Олегом Дряміним, який презентував книгу «Козаки-письменники Одещини». Запам’ятовуючим став майстер-клас від вихованців-козачат «Бойові мистецтва козаків» (керівник — президент Одеської обласної федерації хортінгу, майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою Валерій Рибалко).

       Для дітей відбувся майстер-клас із розвиваючих ігор та розважальна програма за підтримки партнерів торгового дому «STRATEG».

       Юні переможці відвідали історичну та архітектурну пам’ятку світового значення Аккерманську фортецю у місті Білгород-Дністровський. Діти переглянули виставки дитячих малюнків-ілюстрацій дитячих книг «Козацькому роду нема переводу», здійснили пішохідну прогулянку «Одеса від А до Я» та стали учасниками літературного квесту «Літературно-історична Одеса».

       Професійно значимими для бібліотекарів були дискусія «Чому наше майбутнє залежить від дитячого читання» та обмін досвідом «Інноваційні технології на допомогу бібліотеці».

Прес-служба ООДБ ім. В. Катаєва

        Матеріали «БібліоФесту «Лідерів читання»» будуть публікуватися на веб-платформі щорічного конкурсу «Лідер читання», а також у соцмережах та на веб-сторінках бібліотеки-господаря та бібліотек-учасниць.

              Прес-реліз

              Програма

              Карта проїзду до Українського дитячого центру «Молода гвардія», табір «Сонячний»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей