Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Лісова казка Фелікса Зальтена

         У вересні минуло 150 років від дня народження Фелікса Зальтена — австрійського письменника, автора цілого ряду романів, новел, драм, оповідань, статей, нарисів. Проте найважливішою книжкою його життя стала невелика повість «Бембі».

       Про творчий шлях письменника та історію написання цієї повісті-казки четвертокласникам однієї із київських шкіл розповіли під час казкових читань працівники відділу обслуговування дітей молодшого та дошкільного віку. Діти дізналися, що Фелікс Зальтен був пристрасним мисливцем. Подорожі, спостереження за дикими тваринами в природному середовищі та переживання під час полювання дали йому багатий матеріал для оповідань. В результаті він написав близько десяти книг про тварин, але найбільшим успіхом ось уже 95 років користується лісовий роман «Бембі». Чим саме приваблює читача ця книжка? Найперше подобається благородний, мужній, добрий та співчутливий головний герой повісті. Також школярі познайомилися з різними виданнями казки, а насамкінець переглянули однойменний диснеївський мультиплікаційний фільм 1942 року та склали пазли із зображеннями героїв казки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей