Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Місто Порту — візитна картка Португалії

         25 вересня в актовій залі Національної бібліотеки України для дітей відбувся захід «Місто Порту — візитна картка Португалії» за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Португальської Республіки в Україні пані Марії Кріштіни Серпи ди Алмейди, викладача португальської мови Енріке Альбукерке та дипломата посольства Уго Соуза.

       Португалія — унікальна держава. Крім материкової частини, до її складу входять Азорські острови й архіпелаг Мадейра. Саме португальці першими ризикнули вийти у води Атлантики й пройти вздовж берегів Африки, а знаменитий мореплавець Васко да Гама першим досяг західних берегів Індії.

       Пані Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда привітала учасників свята і зазначила, що Португалія — надзвичайно красива держава. Колись вона була могутньою колоніальною імперією, і це відобразилося у її культурі та традиціях, насамперед у різнобарвності країни, її відкритості та надзвичайно цікавій архітектурі.

       Також Надзвичайний Посол звернула увагу на те, що Португалія нині стрімко розвивається, там проживає багато українців, які шанують та підтримують українську і португальську культури.

       Під час заходу учасники вперше почули португальську мову від викладача португальської Енріке Альбукерке, який прочитав уривок зі своєї улюбленої дитячої книги.

       Дипломат Посольства Португальської Республіки в Україні Уго Соуза цікаво розповів про місто Порту, адже він народився і виріс там. Він повідав про визначні пам'ятки Порту, зокрема: Музей трамваїв, ботанічний сад, незвичайний книжковий магазин-бібліотеку «Лелло». Пан Уго розповів, що відома письменниця Джоан Роулінг надихнулася на написання серії романів про Гаррі Поттера, відвідавши цей незвичайний книжковий магазин.

       Чудовим завершенням заходу були номери художньої самодіяльності від наймолодших учасників вокально-танцювального ансамблю «Гармонія» Будинку дитячої творчості Шевченківського району міста Києва та вихованців Державної хореографічної студії українського танцю «Барвіночок».

       Перебуваючи у нашій книгозбірні вперше, пані посол ознайомилася з відділами бібліотеки та відзначила чудові роботи мисткині Ольги Рапай.

       Висловлюємо щиру подяку за подаровані книги та участь у заході Надзвичайному та Повноважному Послу Португальської Республіки в Україні та працівникам посольства й сподіваємося на плідну співпрацю в подальшому.

       До нових зустрічей у стінах Національної бібліотеки України для дітей!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей