Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Robotics workshop
майстер-класи з робототехніки та програмування у бібліотеці

          Упродовж трьох днів із 15 по 17 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей у рамках Європейського тижня кодування відбулися майстер-класи з робототехніки та ІТ-програмування, які відвідали майже 100 дітей віком від 10 до 12 років. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

          На трьох локаціях волонтери мережі Code Club UA, досвідчені бібліотекарі та фахівці ІТ навчали дітей основам програмування Scratch та Python; вивчали складові робототехніки за допомогою конструктора LEGO Education WeDo 2.0 та LEGO Mindstorms. Завдяки QR-кодам діти навчилися складати блок-схему комп'ютера та ознайомилися з його основними деталями. А ще опановували технологію 3-D та принципи її роботи.

          Світ програмістів переважно чоловічий, тому потрібно збільшувати кількість фахівців за рахунок жінок. Українські панянки з ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» — не виняток, тому саме для них відбулася презентація «Великі жінки в світі інформаційних технологій». Тепер юні леді переконані — #ДівчатаМожутьУсе!

         Всі учасники події отримали іменні дипломи та подарункові набори з логотипами організаторів події.

         Захід реалізовано Благодійним фондом розвитку Національної бібліотеки України для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей