Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Нагородження учасників виставки «Що можуть роботи-машини»

          Вже декілька років поспіль в Україні проводиться Європейський тиждень кодування за ініціативи Meet and Code. Його основна мета — показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та інформаційних технологій. Ініціатива Meet and Code підтримує заходи із кодування та цифрових технологій у наступних країнах: Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Казахстан, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словенія, Словаччина, Іспанія, Швейцарія, Великобританія та Україна.

          У рамках Європейського тижня кодування, який відбувся з 15 по 17 жовтня, в Національній бібліотеці України для дітей представлена діюча виставка «Що можуть роботи-машини».

          25 моделей-роботів із конструктора Lego, створених юними винахідниками, та тематичні книги про роботів із фонду нашої бібліотеки прикрашають виставку. Свої моделі представили кадети ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус», учні «Дитячої інженерної академії», учасники науково-пізнавального гуртка «Robotics» та учні школи СЗШ № 163 ім. М. Кирпоноса.

          Упродовж тижня тривало голосування, під час якого кожен відвідувач (за бажанням) мав змогу проголосувати за 3 моделі, які йому сподобалися найбільше. Загалом проголосувало 118 користувачів бібліотеки.

          21 жовтня відбулося нагородження учасників. За підсумками голосування І місце посів Володимир Бондар (61 голос), II — Лука Моторін (52 голоси), III — Михайло Тіунов (48 голосів). Приз глядацьких симпатій отримав Богдан Демерлія.

          Кожен учасник заходу отримав подарунок та диплом учасника. Виставку можна переглянути до кінця жовтня.

          Захід реалізований за допомогою Благодійного фонду розвитку Національної бібліотеки України для дітей. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Mee tand Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі Tech Soup.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей