Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Фестиваль української пісні «З перемогою в серці»

          23 жовтня о 13.00 у актовому залі гімназії «Нивки» № 172 пройшов фестиваль української пісні «З перемогою в серці» з нагоди Дня Захисника України. «Музична платформа: слухай своє» Національної бібліотеки України для дітей втретє приймала учасників фестивалю, і вперше не в рідних стінах бібліотеки.

          Перші фестивалі успішно пройшли восени 2018 року – фестиваль патріотичної пісні «Перемоги вічне сяйво» та навесні 2019 року – фестиваль мистецтв «Переможені любов’ю». Переповнені зали вдячних слухачів, насичена програма, професіональне виконання пісенних творів, як підсумок – сольні виступи окремих учасників на «Музичній платформі: слухай своє», і звісно ж дипломи та винагороди кожному учаснику.

          Відкриття фестивалю знаменувалося феєричним номером від бібліотекарів на пісню «Небо за нас» автора-виконавця, ведучого та організатора фестивалю Євгена Грабовського. Прапори із надписами «Я люблю бібліотеку» та «Національна бібліотека України для дітей» майоріли під час виконання пісні. Завзяті бібліотекарі разом із бібліотечним символом, живою лялькою НБУшкою, запалювали вогні фестивалю та закликали глядачів – учнів сьомих та восьмих класів гімназії «Нивки» № 172 – підтримати кожного учасника фестивалю, відвідати бібліотеку і, по можливості, бути її активними читачами. Також представляла бібліотеку та вітала всіх дітей зі святом Захисника України заступник Генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Людмила Володимирівна Бацай.

          Першими на сцені фестивалю виступили найменші учасники. Творча команда «Kid z studio» на чолі з керівником Людмилою Олександрівною Манзюк виконали загальновідому українську народну пісню «Зеленеє жито, зелене». Спорядившись патріотичними кольорами у вигляді надувних кульок, вони вистукували ритмічні малюнки пісні та дарували свої посмішки глядачам. «Kid z studio» окрім диплома учасника фестивалю отримали запрошення до ТЮГа на 15 осіб, адже саме таким складом вони дарували емоції публіці.

         Патріотична тематика стала невід’ємною частиною фестивалю. Учасниця гурту «Три S», учениця школи мистецтв імені Левка Ревуцького Юлія Статнікова виконувала пісню на слова та музику Віри Мусатової «Вперед, Україно!».

         Зал скандував разом із Юлією за закликом ведучого ці пробивні та життєстверджуючі слова, тим самим підвищуючи градус патріотизму та єдності серед аудиторії дітей.

         Жити з перемогою у серці, з миром на душі та любов’ю у вчинках і завжди пам’ятати, що всі ми потрібні.. Так можна в цілому охарактеризувати заклик та ціль фестивалю української пісні «З перемогою в серці».

         Словами пісні Лесі Горової «Всі ми потрібні» Єлизавета Овєчкіна та Юстина Полюга – учениці гімназії «Нивки» № 172 та активні читачі і відвідувачі бібліотеки, де вони також займаються вокалом з педагогом Прудкою Тетяною Іванівною, – закликали до єднання та порозуміння між усіма людьми.

         Марія Цимбал продовжила патріотичну тему піснею на слова Марії Мазур, музику Володимира Гумельчука «Сад молодий». Марія вже виборола 2 місце у V Міжнародному Форумі 2018 ім. Анатолія Овдієвського та «Гран-прі» у Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі мистецтв «Соняшник» 2018, а тепер ще й диплом учасника фестивалю української пісні «З перемогою в серці» від Національної бібліотеки України для дітей.

         Учасниця гурту «Три S», учениця дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького (керівник-викладач Анастасія Василівна Ревякіна) заспівала сучасну патріотичну пісню відомого гурту «Антитіла» «Там де ми є». Слова цієї пісні знав майже увесь зал, тому всі гучно підспівували.

         Разом із своєю сестрою Юлією, Ольга Статнікова успішно складає співочий дует, а спільно з Катериною Скрипкою – вокальне тріо гурту «Три S». Дівчата мають багатий репертуар та високий професіоналізм, тому ведучий та організатор фестивалю Євген Грабовський запросив гурт «Три S» виступити із сольною програмою на «Музичній платформі: слухай своє» у Національній бібліотеці України для дітей. Слідкуйте за анонсами бібліотеки.

         Марія Третяк займається вокалом з викладачем відділу мистецтв Національної бібліотеки України для дітей Прудкою Тетяною Іванівною і вже досягла певних результатів, які вона вдало продемонструвала на фестивалі. Марія не тільки заспівала, а й написала пісню. «Серце б’ється завдяки..» – саме так називається пісня Марії. Вона виконувала її без музичного супроводу – акапельно. Акомпанементом для неї стали ритмічні оплески залу, який підтримував дівчину протягом усього її виконання. Пісня полонила серця слухачів, кожен, напевно, замислився над тим, завдяки чому б’ється саме його серце…

         Ми не могли пройти повз військову тематику на фестивалі, адже сьогодення, нажаль, відзначено для нас червоною плямою крові загиблих на Донбасі, а також здоров’ям вояків, які продовжують боротися за вільну Україну. Разом з вихованкою Будинку дитячої творчості (педагог Краюхіна Лариса Анатоліївна) просили в неба миру для України піснею на слова та музику Ірини Федишин «Прошу в Неба», яку молитовно виконала Ірина Бородійчук.

         Завершився фестиваль спільним виконанням пісні Євгена Грабовського «Сонце перемоги». Кожен учасник та глядач запалив сонце перемоги у своєму серці, з вірою та надією очікуючи миру на Україні з готовністю робити для цього все можливе.

         Наступні фестивалі пройдуть у 2020 році, один з них буде конкурсним із залученням журі та партнерів. Чекаємо на талановитих учасників та потенційних читачів у Національній бібліотеці України для дітей.

         На відеоканалі бібліотеки у плейлисті Фестивалі ви можете переглянути відеоролики з виступами учасників фестивалю.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей