Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Ірининська

          Небагато історичних пам’яток збереглося у Києві з часів Київської Русі. Хіба що назви вулиць нагадують нам про сиву давнину. Про одну з них – Ірининську – йшлося 11 листопада під час віртуально-краєзнавчої подорожі з циклу «Історія однієї вулиці» (випуск 17), яку спільно підготували відділи обслуговування дітей середнього і старшого віку та каталогізування.

         П’ятикласники школи № 175 дізналися багато нового і цікавого про згадану вулицю: історію виникнення, походження назви, історичний шлях Ірининського монастиря та Ірининської церкви (споруджені у XI ст. великим київським князем Ярославом Мудрим); про будинки, які не збереглися, та їх власників, а також відомих гостей, серед яких варто згадати Сержа Лифаря та Тараса Шевченка. Діти віртуально розглянули унікальну пам’ятку – «стовп Святої Ірини», узнали, як і де позначено його місце розташування сьогодні, почули думки дослідників давнього Києва щодо правдивості назви вулиці.

          Книжкова виставка «Вулицями міста» привернула увагу дітей різноманіттям тематичної літератури, а перегляд відеоматеріалів про Шевченківський район столиці України та дослідження фундаменту південно-східної прибудови храму Святої Ірини суттєво доповнили викладений матеріал.

          Наприкінці зустрічі користувачі справно відповіли на запитання міні-вікторини та отримали солодкі читамінки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей