Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Листи до сина

          В українській історії є знакові для нашої нації постаті, які стали символом нескореності України, гідності Людини. Таким є Василь Стус – поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник, Герой України. Він жив, творив і загинув заради того, щоб український народ мав незалежність, право на рідну мову, історичну пам’ять та самобутню культуру.

         11 листопада у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбулася презентація книги Василя Стуса «Листи до сина». Це оновлене та доповнене видання вийшло в світ у 2019 році у видавництві «Ранок».

          Презентував книгу син поета, літературознавець, директор Національного музею ім. Т. Шевченка, один із укладачів збірки Дмитро Стус. Шановний гість поділився із учнями одинадцятих класів ЗОШ №27, 163 та школи-інтернату «Дитяча інженерна академія» спогадами про дитинство, нечасті зустрічі з батьком. Згадував Дмитро Васильович і про труднощі, через які пройшли, щоб 30 років тому повернути прах поета в Україну та перепоховати на Байковому кладовищі.

          Пан Дмитро зачитав вірші, написані або перекладені батьком; розповів, як з’явилася на світ книга «Листи до сина», та про людей, які брали у цьому безпосередню участь.

          Закінчилася ця надзвичайно емоційна зустріч спільним фото та автограф-сесією.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей