Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відкриття виставки живопису та графіки В. Богдановського

          13 листопада в Національній бібліотеці України для дітей відбулося відкриття виставки живопису та графіки середини ХХ століття "Художник та час" Вольдемара Станіславовича Богдановського. Художника, творча спадщина якого, без перебільшення, відображає цілу епоху. Відомого архітектора, школа якого стала класикою. А ще, талановитого фотографа, який бачив світ по-іншому. В експозиції представлена лише мала частина з багатющої творчої спадщини майстра, яка налічує понад 900 робіт.

         На відкриття виставки завітала донька художника – Ірина Вольдемарівна Богдановська, яка теж за фахом архітектор. Саме вона сприяла проведенню виставки в бібліотеці. Пані Ірина розповіла старшокласникам, які завітали на відкриття виставки, про яскраве життя свого батька, насичене спілкуванням з талановитими людьми, творчими подорожами різними країнами – Прибалтикою, Вірменією, Карелією, Грузією, Соловецькими островами та інші, звідки майстер привозив свої роботи, фотознімки архітектурних шедеврів, про успіхи та його творче надбання. У доробку майстра є й чимало київських пейзажів, зокрема, району Нивки.

         Спілкування з читачами продовжила фахівець з мистецтвознавства Богдалова Надія Костянтинівна, яка повідомила багато цікавих фактів, пов’язаних з так званим періодом "відлиги", коли саме і працював майстер, та про його творчі напрацювання цього періоду. Пані Надія зазначила, що серед численних зображень пам'яток архітектури і пейзажів особливе місце в творчості Вольдемара Богдановського посідають роботи, присвячені місту його дитинства Білгород-Дністровському й Аккерманській фортеці, яку він писав протягом всього періоду творчості. До речі, вони були представлені на виставці.

         Наприкінці зустрічі Ірина Вольдемарівна провела екскурсію за представленими в експозиції картинами. Якщо ви небайдужі до талановитого художнього бачення Вольдемара Богдановського, ласкаво просимо відвідати виставку, яка експонуватиметься до 15 грудня.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей