Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Якщо порушили твої права

         2019 рік багатий на ювілеї, пов’язані із захистом прав дитини. 60 років тому, 20 листопада 1959 року, Генеральною Асамблеєю ООН була проголошена Декларація прав дитини, а ще через 30 років, теж 20 листопада, 44 сесія Генеральної Асамблеї ООН прийняла Конвенцію про права дитини. В 1991 році Конвенція була ратифікована Верховною Радою України. Всі названі документи – це збірки найголовніших прав дитини та механізми гарантування їх дотримання.

         4 грудня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбувся правовий лікбез «Якщо порушили твої права..» для студентів коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування Національного авіаційного університету. Про права та тих, хто забезпечує їх дотримання, підліткам розповіла головний спеціаліст відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Ростиславівна Антонова.

         Гостя розповіла про документи (державні та міжнародні) і закони, які декларують права дитини, в тому числі у сфері освіти та культури, а також про завдання і структуру секретаріату.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей