Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Скайп-зустріч читачів Національної бібліотеки України для дітей
із читачами Центральної міської дитячої бібліотеки ім. С. Бегаліна
м. Алмати Республіки Казахстан

         Національна бібліотека України для дітей протягом трьох років у рамках циклу скайп-зустрічей «Мистецтво без кордонів» всьоме знайомить читачів різних країн світу з культурою українського народу, мистецтвом, фольклором та національним колоритом України.

      Україну та Казахстан єднає багаторічна співпраця. Національна бібліотека України для дітей провела урочистості з нагоди Дня незалежності Республіки Казахстан та презентацію книги «Птаха щастя».

      А сьогодні відбулася скайп-зустріч із циклу міжнародних зустрічей «Мистецтво без кордонів». Учасниками були читачі Центральної міської дитячої бібліотеки ім. С. Бегаліна м. Алмати Республіки Казахстан та учні школи № 163 ім. М. Кирпоноса м. Києва.

      Вітальним дарунком для присутніх від України була народна пісня у супроводі бандури у виконанні Тетяни Киричук та пісень учасників дитячого фольклорного ансамблю «Первоцвіт» Київської школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського.

      Читачі бібліотек протягом спілкування знайомили один одного з історією своїх міст: Києва та Алмати, історичними фактами, традиціями власного народу, піснями, народними танцями, національною кухнею.

      Надзвичайно цікаво та колоритно читачі бібліотеки ім. С. Бегаліна м. Алмати Республіки Казахстан продемонстрували гру на традиційному казахському інструменті домбрі та народний танець.

      Скайп-зустріч була змістовною та дружньою, адже читачі бібліотек познайомилися з мистецтвом та культурою України і Республіки Казахстан.

      І звісно ж відстань до дитячих сердець не має меж.

      Висловлюємо щиру подяку Посольству Республіки Казахстан в Україні за сприяння Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Казахстан в Україні Самата Ісламовича Ордабаєва, Центральній міській дитячій бібліотеці ім. С. Бегаліна м. Алмати Республіки Казахстан в особі Алми Сейсенівни Конаровій та всім учасникам заходу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей