Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Діти, книга, читання

         18 грудня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку та організаторів дитячого читання відбувся науково-практичний семінар для педагогів ДНЗ «Розвиток інтересу дітей дошкільного віку до книги і читання», організований спільно Національною бібліотекою України для дітей та Управлінням освіти Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації.

         На початку роботи до учасників семінару звернулася заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей Т.В. Шамаріна, яка акцентувала увагу на важливості співпраці бібліотеки та дошкільних навчальних закладів, особливо у такому питанні, як залучення дітей до читання, зацікавлення їх книгами.

         Виступ старшого викладача кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидата психологічних наук І.Є. Товкач був присвячений методам залучення дошкільників до читання з точки зору теоретичної науки. Гостя також презентувала методичну літературу власного авторства.

         Поділилися своїм досвідом роботи з маленькими користувачами і працівники бібліотеки. Зокрема, завідувачка відділу документів іноземними мовами О.І. Дубова розповіла про колекцію IBBY «Мовчазні книжки», історію її створення та закордонний досвід роботи з такою літературою. Під час виступу провідного бібліотекаря відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку І.І. Шевчук мова йшла про українські «мовчазні» книги, їхнє використання на практиці.

         На завершення роботи відбувся практичний обмін досвідом розвитку інтересу дошкільників до читання між педагогами дошкільних закладів Шевченківського району.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей