Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відсвяткуйте Всесвітній день читання вголос у рідній бібліотеці

         Гостинно запрошуємо 5 лютого 2020 року наших читачів, їхніх друзів, батьків, дідусів, бабусь (можна із домашніми улюбленцями) до Національної бібліотеки України для дітей, щоб відсвяткувати разом Всесвітній день читання вголос.

         З 8:30 до 17:00 кожен із відвідувачів зможе на камеру у «Відкритий мікрофон» почитати своїм рідним, друзям, домашнім улюбленцям, бібліотекарям або послухати поезію чи уривки з улюблених книг.

         З 15:00 до 16:00 серед дітей (за умови виконання відповідних завдань) розігруватимуться кілька додаткових квитків на «Бібліосутінки», які відбудуться 14 лютого 2020 року.

         З 16:00 до 17:00 «Відкритий мікрофон» буде надано творчим бібліотекарям нашої книгозбірні, які декламуватимуть власні авторські твори.

         Цього ж дня наші бібліотекарі відвідають та влаштують голосні читання для пацієнтів дитячого відділення Національного інституту раку.

         До послуг усіх, хто з різних причин не зможе завітати до нас 5 лютого, – електронна аудіобібліотечка улюблених творів літератури для дітей «Почитайко» на вебсайті бібліотеки, а також проєкти: «Аудіобібліотечка КЛЮЧа». Тут можна ознайомитися із улюбленими віршами, короткими оповіданнями, уривками з великих творів, відібраними й озвученими бібліотекарями.

         Читання вголос – річ надзвичайно корисна. Воно стимулює розвиток мозку, наповнює словниковий запас дитини, розвиває дитячу увагу й уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється ефект автореференції – схильність людини краще запам'ятовувати інформацію. А голосні сімейні читання – це найкраща форма залучення дитини до книги. Аудіоказки та аудіокниги не замінять читання і живе спілкування з батьками, під час якого створюється гарний настрій, формується характер дитини, розвиваються розумові здібності. Завдяки читанню дитина починає аналізувати, що таке добре і що таке погано, наслідує головного героя та зближується з батьками.

         Тож чекаємо вас 5 лютого 2020 року. Буде атмосферно і цікаво!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей