Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День безпечного Інтернету – 2020 у Національній бібліотеці України для дітей


         11 лютого 2020 року — День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), що проходить під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

         До спільного проведення цього дня в бібліотеці долучилися школярі, вчителі та бібліотекарі.

         Молодші школярі дізналися цікаві факти про Інтернет, переглянули мультфільми про онлайн-залежність, відбулися вікторини, щоб краще запам’ятати правила безпечної поведінки, ознайомилися з книжками сучасної української літератури про комп’ютерні пригоди.

         Про онлайн-ризики, правила поводження в соціальних мережах, мережевий етикет, курйозні випадки в інтернет-середовищі, світову статистику використання Інтернету йшла розмова з семикласницями-панянками.

         Безпечному поводженні в онлайн-середовищі були присвячені чергові зустрічі читацького об’єднання «ІТ-К@мпанія» та циклу занять «Я у медіапросторі». Щоб уникнути негативних наслідків під час щоденного перебування в Інтернеті, діти дізнавалися про найпоширеніші загрози та шляхи їх подолання.

         Активно включились у пізнання правил безпечного Інтернету і всі користувачі, які завітали цього дня до Інтернет-центра бібліотеки. Гарними помічниками для ознайомлення та запам’ятовування правил безпечної поведінки були вікторини, нові книги, мультфільми, ресурси сайту бібліотеки.

         До ініціативи проведення заходів до Дня безпечного Інтернету долучилися бібліотекарі та дорослі користувачі, які опановують ази цифрової грамотності на національній платформі «Дія».

         До Дня безпечного Інтернету бібліотекою було презентовано новий онлайнресурс – ФайлоТека «Крокуємо безпечним Інтернетом», що об’єднав веброзробки спеціалізованих бібліотек для дітей.

         Діти дійшли висновку, що бібліотека для дітей – територія безпеки кожного дня, а Інтернет — це не головне захоплення в житті. Крім нього є улюблені книги, заняття спортом і прогулянки з друзями на свіжому повітрі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей