Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Героїв пам’ятаємо імена

         Майдан 2013-2014 років, який часто називають Євромайданом або Революцією Гідності, вкотре довів, і насамперед нам самим, що українці – дійсно справжні патріоти. Ми є нащадками сильних духом запорізьких козаків і життєстверджуючих трипільців, маємо національну гідність, незламність духу і жертовність.

         19 лютого в Національну бібліотеку України для дітей завітали учасники Майдану, які розповіли учням одинадцятого класу ЗЗСО №95 про свою участь у Революції Гідності, яка відбулася 6 років тому. Дитячий хірург, письменник, музикант Олег Виноградов рятував поранених під час Майдану. Він презентував свою книжку «Слово Майдана», в якій зібрав 100 історій учасників та очевидців тих подій. А історик, викладач, письменник Михайло Мельник розповів про події, які відбувалися на Євромайдані, та змінили його життя.

         Підлітки уважно слухали гостей, дізналися багато маловідомих та надзвичайних фактів про Майдан. Пригадали також і свою невеличку участь у Революції Гідності: як вони приносили в школу речі та продукти з дому, щоб передати на барикади. Зустріч була дуже цікавою та інформативною.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей