Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тиждень США зі стипендіатами програми ім. Фулбрайта: проблема самоідентифікації

         24 лютого 2020 р. розпочалися зустрічі зі стипендіатами програми ім. Фулбрайта в Україні у рамках «Тижня США». Цього року під час заходів піднімаються теми, які порушують проблеми сьогодення: екологія, медійна грамотність, консьюмеризм, критичне ставлення до себе і саморозвиток.

         У перший день до бібліотеки завітала Еймі Чен, стипендіатка програми, яка зачитала книжку «The Story of Ferdinand» американського автора Манро Ліфа. Це історія про бика, який не був схожим на інших, бо любив квіти і саме їхній аромат робив його щасливим. Ми обрали цю книжку як ілюстрацію того, що радість від життя можна отримати навіть, якщо ти не схожий на інших і маєш інші пріоритети.

         Еймі утворила коло спілкування з учнями восьмого класу гімназії № 172 «Нивки» і підняла питання самоідентифікації, відчуття себе у світі; розповіла про своє дитинство й інтеграцію в американське суспільство після переїзду з Китаю; про Сполучені Штати Америки, де кожен може знайти своє місце.

         Це була неймовірно цікава зустріч, яка допомогла краще зрозуміти життя у США і попрактикуватися у спілкуванні англійською.

         Заходи відбуваються за партнерства Програми академічних обмінів ім. Фулбрайта в Україні у рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», створеного за сприяння Посольства США в Україні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей