Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнський круглий стіл «Дивосвіт Нестайкових пригод: до 90-річчя від дня народження», присвячений обговоренню життя і творчості класика дитячої літератури Всеволода Нестайка


         27 лютого з 10.00 у Національній бібліотеці України для дітей проходив Всеукраїнський круглий стіл для організаторів дитячого читання «Дивосвіт Нестайкових пригод: до 90-річчя від дня народження», присвячений життю і творчості класика дитячої літератури Всеволода Нестайка. Розпочався він з міні-вистави з елементами сценічного читання «Дивовижні пригоди незвичайної принцеси» у виконанні народного аматорського колективу театру-студії «Мрія».


        З вітальними словами до учасників звернулися: Максименко (Нестайко) Олена Всеволодівна, донька класика дитячої літератури, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії і практики перекладу романських мов імені Миколи Зерова Інституту філології Київського національного університету імені тараса Шевченка; Підлуцький Олексій Георгійович, доцент кафедри періодичної преси Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, кандидат економічних наук, публіцист; Качан Анатолій Леонтійович, український дитячий письменник, культурний діяч, лауреат літературних премій, заслужений працівник культури України; Довжик Василь Михайлович, український поет і прозаїк, перекладач, драматург, член Національної спілки письменників, Національної спілки театральних діячів; Малкович Іван Антонович, український поет і видавець, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка; Бойко Ірина Трохимівна, головний редактор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» та його директор Бондаренко Олексій Олександрович.


        У роботі круглого столу взяли участь Кондратюк Світлана Григорівна, старший викладач кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук; Вернигора Ніна Миколаївна, голова Творчого об’єднання дитячих письменників Київського осередку Національної спілки письменників України, письменниця, педагог, доцент кафедри видавничої справи Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка; Зеленський Віктор Леонідович, директор видавництва «Авіаз»; генеральний директор Національного музею літератури України; провідні фахівці обласних бібліотек для дітей та Централізованих бібліотечних систем для дітей; працівники дошкільних навчальних закладів; вчителі міста.

         Під час круглого столу лунали теплі спогади про співпрацю з Всеволодом Зіновійовичем, його життя і творчу спадщину; відбулася презентація книжкової виставки «Незалежність України залежить від української дитячої літератури»; обмін практичним досвідом роботи з популяризації творів Всеволода Нестайка у спеціалізованих бібліотеках для дітей та ознайомлення з літературознавчими та соціологічними дослідженнями його творчості.

         В онлайн-трансляції (скайп-підключенні) взяли участь Тетяна Богданівна Качак, доктор філологічних наук, професор кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, член IRSCL та Центру дослідження для дітей та юнацтва м. Івано-Франківськ; Куманська Юлія (Юля Смаль), письменниця, дослідниця дитячої літератури, м. Луцьк; Кизилова Віталіна Володимирівна, доктор філологічних наук, професор кафедри філологічних дисциплін ДЗ «Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка», член Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва м. Старобільськ.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей