Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечна квест-кімната «Бібліотека-привид»

         Квест-кімната, або ж квест-рум – надзвичайно популярна розвага серед підлітків. 30 вересня 2016 року Національна бібліотека України для дітей першою в Україні відкрила дозвіллєвий простір повний загадок та головоломок для дітей віком від 8 до 11 років, який за легендою носить ім’я «Бібліотека Привид».

         Можливість потрапити до незвичного, закритого і таємничого простору надається лише найактивнішим читачам бібліотеки, що неабияк мотивує дітей до читання. За кожну прочитану книжку одержуєш фрагмент пазлу (1 книга – 1 пазл). Збираєш 6 пазлів – одержуєш квиток на гру для команди гравців. Дитина, яка заробила такий квиток, обирає учасників за власним бажанням. А це дієвий спосіб долучити до бібліотеки нових читачів, які потенційно стають активними учасниками інших розвиваючих дозвіллєвих програм. Інтелект-ігри проводяться протягом року за попереднім замовленням.

        Учасників квест-гри зачиняють у стінах бібліотеки, а вони шляхом розгадування низки загадок та головоломок повинні знайти ключ, відімкнути кімнату і вийти з неї. На виконання завдання команда має 60 хвилин. Аби вийти з кімнати, потрібно розгадати всі загадки – різного роду головоломки, кодові замки, загадки з підказками тощо. У такий спосіб тренуються увага, уява, критичне мислення, вміння нестандартно використовувати навколишні предмети, співпрацювати, рішуче діяти в екстремальних умовах.

        З одного боку бібліотечна квест-кімната – доступний та цікавий формат дитячого дозвілля, а з іншого – плата за читання, яке, на нашу думку, обов’язково має бути винагороджено, бо читання – це праця. Бібліотечна квест-кімната стала першим проєктом в Україні серед дитячих бібліотек (друга з’явилася у 2019 році в бібліотеці для юнацтва м. Олександрія) і єдиною серед комерційних квест-румів м. Києва.

         http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=7691

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей