Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Проєкт «Музична платформа: слухай своє»

         19 березня 2017 року відбулося відкриття мистецького проєкту «Музична платформа: слухай своє» – своєрідного творчого простору для спілкування дітей з українськими виконавцями та музикантами, а також прояву власних талантів на сцені Національної бібліотеки України для дітей.

         Місія проєкту «Музична платформа: слухай своє» – через творчі зустрічі з відомими талановитими виконавцями та початківцями надихати на власні звершення та досягнення підростаюче покоління, переважно підліткового віку, а також давати можливість їм самим проявити себе на сцені за наявності мистецького таланту. Для цього у рамках проєкту започатковано, окрім творчих зустрічей з виконавцями, дві фестивальні тематичні зустрічі на рік, у яких беруть участь безпосередньо творчі діти. Осінні фестивалі присвячені Дню Захисника України, а весняні – Дню Матері та пісням про кохання.

        Одним з найвідоміших та найвпливовіших гостей на «Музичній платформі: слухай своє» був Тарас Тополя – фронтмен гурту «Антитіла», який завітав до бібліотеки не тільки як відомий співак, а й як волонтер та молодіжний посол від Юнісеф Україна, і запросив усіх бажаючих приєднатися до створення змін в Україні.

        Протягом 2019 року на сцені Національної бібліотеки України для дітей виступали: українська співачка, представниця дитячого «Євробачення – 2018», учасниця проєкту «Голос. Діти» 4 сезону та переможниця дитячого фестивалю «Чорноморські ігри» Даріна Красновецька, музикант, учасник «Х-фактор», блогер, фронтмен гурту «NRavitsa Planet» Іван Марунич. Пройшла зустріч із джазовою співачкою Христиною Луговою, гуртом «Три S» у складі Катерини Скрипки, Ольги та Юлії Статнікових. Двічі за день пройшов концерт гурту «Зорептах» у складі Олександри Дідик та Івана Ляшкевича на чолі з їх керівником, автором багатьох пісень та продюсером – Олександром Чемерисом.

        Із шаленим успіхом відбувся ІІ Фестиваль мистецтв «Переможені Любов’ю», який пройшов за участі талановитих співаків, танцюристів та інструменталістів – професіоналів і аматорів. Учасниками ІІІ Фестивалю «З перемогою в серці» були діти з різних вокальних колективів м. Києва, а також читачі бібліотеки, які навчаються у вокальному гуртку «Перлинка» при відділі мистецтв.

        На початку 2020 року вже відбулося дві творчі зустрічі: з гуртом «7-й день», який виконав авторські пісні на теми війни та кохання, та з легендою рок-н-ролу Станіславом Подліпським, який не лише заспівав свої авторські пісні, а й розповів про те, як складно дається популярність.

        Проєкт набирає усе більшої популярності та обертів. Плануються нові зустрічі та фестивалі, які розвиватимуть творчу молоді через мистецтво та читання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей