Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Німецькомовне читацьке свято «Мальвіда: Королівство кольорів»

         11 березня 2020 року в Національній бібліотеці України для дітей було проведено німецькомовне читацьке свято «Мальвіда: Королівство кольорів» для читачів, які вивчають або планують вивчати німецьку мову.

         На початку заходу діти ознайомилися з книжковою виставкою «Книги кольорів», яка вміщує книжки німецькою, українською й англійською мовами, а основними героями історій виступають кольори. Особливу увагу звернули на книжку сучасної німецькою письменниці Ютти Бауер «Die Konigin der Farben», яку зі сцени зачитали німецькою й українською мовами.

         Саме ця казка надихнула багато дитячих театрів Німеччини на створення вистав, які відрізняються одна від одної акцентами, на які звернули увагу режисери: пластичність, музичність, гра кольорів. Зразки цих вистав учасники заходу побачили, завдячуючи коротким відео.
          Після цього діти переглянули прем’єру пластичної інтерактивної вистави «Королівство кольорів», яку створили два відділи бібліотеки: документів іноземними мовами та соціокультурної діяльності. Режисер вистави Юлія Цимбалюк.
         Особливий акцент у бібліотечній виставі зроблено на емоційний стан героїні казки і вплив кольорів на неї.

         Ці сцени розповіли про казкову королеву Мальвіду, в підданстві якої знаходяться фарби: ласкава синя, ніжна рожева, шалена червона, тепла, але лиха, жовта. Королева була примхливою і трохи вередливою, тому фарби часто ображалися на неї. Та одного дня сварка призвела до того, що фарби змішалися в один сірий колір. Щирі сльози Мальвіди змили навколишню сірість та буденність, а світ знову забарвився і заграв насиченими фарбами щастя. Та шлях королеви до порозуміння і миру зі своїми підданими аж ніяк не можна назвати легким.

         Національна бібліотека України для дітей дякує багаторічному партнеру — бібліотеці Гете-Інституту за подарунки – німецькомовні книжки, серед яких і книжка Ютти Бауер «Die Konigin der Farben». Вистава демонструватиметься упродовж року.
         Відвідання групами відбувається виключно за попереднім записом за телефоном (044) 400-39-83.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 08.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей