Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Підсумки літніх онлайн-читань – 2020 «Здоров’О з бібліотекою!»

         Програма літніх читань-2020 Національної бібліотеки України для дітей завершилася.  Це було літо викликів, нових звершень, знань та умінь, відкриттів, перемог та досягнень – і для читачів, і для бібліотекарів.

         Це було літо незвичних книжкових подій, неймовірних ідей, інтерактивних програм, дистанційних змагань та перемог. Перемог цілком реальних і відчутних. Учасники бібліотечних онлайн-проєктів щотижня мали змогу вигравати книжку з підписом автора у прямому ефірі програми «ФАН-клуб читача» на сторінці бібліотеки в Інстаграм. Також книжку в подарунок отримували п’ять читачів, які очолювали рейтинг кожного місяця. А в серпні бібліотека преміювала 10 учасників, які приєдналися до Програми літніх читань вже у фіналі та грали з таким запалом і завзяттям, що неодмінно стали би переможцями, якби мали час, – це брати Олексій та Єгор Скороход і сестрички Софія та Соломія Юрків.

         Цікавими та глибокими відгуками-рекомендаціями на книжки у серпні ділилися Анна Постой, Монатік Юліана, Христина Миронюк та Надійка Коркош у рубриці «Книжковий ранок». Чудовий старт взяли Катя Дмітрієва та Михайло Лучинський, які приєдналися до нас в останній тиждень літа. (Дивись публікації з хештегами #книжковийранок #читачрадитькнижку #відгукинакнижку #bookstream #читачвефірі на сторінці бібліотеки у Фейсбук)

         Зовсім неочікувано події, які відбувалися у бібліотеці дистанційно, зменшили дистанцію між читачами-суперниками! Діти щиро та дружньо спілкувалися в коментарях, вболівали один за одного перед оголошенням переможців, підтримували у перших спробах відеовідгуків, ставили свої вподобайки, підвищуючи рейтинг суперників та їхні шанси на перемогу. Навіть щойно виграну в прямому ефірі «ФАН-клубу» книжку з автографом читач подарував іншому учаснику. Ми бачимо, як суперники стають товаришами, бо мають багато спільних інтересів. Ця дружба продовжується й надалі.

         Ось, що батьки читачів пишуть у повідомленні бібліотеці про мотивацію. Так, матуся Настусі Зайцевої, найменшої учасниці інтерактивних програм літніх читань (8 років) з м. Глухів, написала: «Такого ще не було у нас, її рекорд. Книжка за вечір. Дуже дякую Вам!» У коментарі до чергового анонсу «ФАН-клуб читача» говорять самі за себе. Користувач з ніком @books_oclock пише: «Урааааа! Нарешті! Кожна середа для мене – це щастя!»

         Мотивація – незмінний супутник на шляху до перемоги. Саме вона допомогла дійти до фіналу двом переможцям читацьких змагань на звання лідера читання. Ними стали Анастасія Марчук та Ярослав Квасниця.

         Наступною за ними трійкою лідерів програми літніх читань «Здоров’О з бібліотекою!» стали Даниїл Мущенко, Анна Олійник та Анастасія Зайцева. Вітаємо та бажаємо чимало подальших перемог!

Переможці онлайн-програми літніх читань-2020 Національної бібліотеки України для дітей «Здоров’О з бібліотекою!»

Ярослав Квасниця, 12 років, місто Червоноград, Львівська область. Справжній читач, який не лише багато читає, а й дуже цікаво розповідає про книги у відеовідгуках-рекомендаціях. Щирий, чуйний, благородний, вболіває за інших читачів…

 


Анастасія Марчук, 9 років, місто Київ. Читачка нашої бібліотеки з незгасимою мотивацією до перемоги. Творча, сповнена енергії та кмітлива.

 



Даниїл Мущенко, 15 років, місто Знам'янка, Кіровоградська область. Виявилося, що наші інтерактиви цікаві також і підліткам. Даниїл вважає, що саме наші програми зробили його літо незабутнім, сповненим пригод, хоча й віртуальних.

 


Анна Олійник, 11 років, місто Новий Розділ, Львівська область. Все літо Анна провела разом із Програмою літніх читань, демонструючи неабияку цілеспрямованість. Багато до чого цікава та допитлива дівчина. Змістовний та щирий співрозмовник (про це нам відомо із зустрічей ФАН-клубу читача).

 


Анастасія Зайцева, 8 років, місто Глухів, Сумська область. Сумлінна читачка та незрівнянна акторка, улюблениця бібліотекарів і читачів.

 



Про контент, програми та проєкти бібліотечного літа, взаємодію учасників спільноти в ході програми літніх читань читайте незабаром у статті «Здоров’О з бібліотекою навіть і вдома! Літні читання онлайн – здобутки чи втрати?», у випуску №3 професійного часопису «Бібліотека у форматі Д°» за 2020 рік.

         А наразі пропонуємо познайомитися із нашими ініціативними учасниками літніх читань та їхніми враженнями від літа, проведеного разом із бібліотекою.

         Настя Марчук про бібліотечне літо

         Надія Коркош про літні читання

         Враження про літо з бібліотекою Дані Мущенко

         Анна Тимошенко про книжкове літо

         Настя Зайцева про літні читання у віршах

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей