Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Література іноземними мовами – вдале читання влітку!

         Упродовж літа 2020 року в Національній бібліотеці України для дітей відбувалися онлайнові програми у мережі фейсбук і на YouTube-каналі бібліотеки.

         Відділ документів іноземними мовами активно популяризував книги з фонду і читання іноземними мовами онлайн.

        У червні наші читачі дізналися про книжки на шпигунську тематику або дотичні до неї та різні прийоми шифрування у живих ефірах і відеогрі. Все це відбувалося у рамках найтаємничішої літньої шпигунської школи «Закодуй своє ім’я»!

        У липні відбулися справжні ігри розуму «Бути або здаватися». Бібліотекар розповіла про чотири книжки, у яких головні герої мають проблеми з самоідентифікацією.

        Наприклад, казка про тигро-свиню «The Story of Tiger-pig» Джона Раяна

        Або історія про вовка із книги «The True Story of the 3 Little Pigs» Йона Сцешки, який з’їв трьох поросят і запевняв, що вони повмирали від нещасних випадків.

         Історія Готфріда Келлера у переказі Барбари Кіндерман «Kleider machen Leute» про бідного шевця Венцеля Страпінскі, якого прийняли за польського принца у швейцарському містечку, тому він зміг одружитися з донькою бургомістра.

         Або ж давня історія про царя Мідоса у переказі для дітей «Prince Walter’s Wishes» Лаури Едвардс про вередливого принца, срібло й улюблену собаку. Під час ефірів читачі дізналися цікавинки про книжку, перебіг сюжету й отримали філософське питання щодо правильності життєвого вибору головних героїв.

         У серпні до Національної бібліотеки України для дітей прибули неймовірні книги з унікальної колекції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY «Визначні книжки для молоді з особливостями розвитку 2019». Це 40 книжок 17 мовами із різних країн світу, серед яких уперше представлена книга українського автора Марка Лівіна «Рікі та дороги». Більшу частину часу колекція зберігається в публічній бібліотеці Торонто, але також подорожує світом та бере участь у книжкових виставках.

         У серпні цій унікальній колекції було присвячено відразу дві програми «Особлива Book-хвилинка» (буктрейлери за книжками колекції):

         Особлива Book-хвилинка. Категорія 1: Спеціалізовані формати

         Особлива Book-хвилинка. Категорія 2: Універсальний доступ

         Особлива Book-хвилинка. Категорія 3: Зображення інвалідності

         Також здійснено випуски відеопрезентацій книжок – бібліотечних розпаковок, у яких розглянуто всі книжки колекції 2019 р.:

         Перша розпаковка (книжки першої категорії)

         Друга розпаковка (книжки другої категорії)

         Третя розпаковка (книжки третьої категорії, 1 частина)

         Четверта розпаковка (книжки третьої категорії, 2 частина)

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей