Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Повість минулих літ» у коміксі

         З 12 листопада по 15 грудня 2020 року в Національній бібліотеці України для дітей експонується виставка графічних робіт «Повість минулих літ. Аскольд. Початок Русі. Мальована стрічка». Проєкт створений художниками Всеукраїнського творчого об'єднання «Мисткині» за сприяння Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, за мотивами повістей Анатолія Горового.

         Це серія графічних коміксів за сюжетами подій доби Київської Русі часів князя Аскольда. Серія розділена на дві частини: перша має назву «Похід» (це початок 866 року від Різдва Христового) в якій розповідається про похід князя Аскольда на Візантію, хитрого боярина Лисячого Хвоста, гнів та милість богів, передбачення мудрих волхвів. Друга частина (вже 882 рік) під назвою «Підступність» – висвітлює прагнення до влади, зраду, і великий урок для наступного князя Русі.

         До створення коміксу-стрічки долучилося ряд талановитих українських художників (наймолодшому 13 років), які спробували відтворити внутрішній світ, почуття і прагнення наших легендарних пращурів.

         Всеукраїнський історико-художній проєкт «Мальована стрічка» – це перш за все освітньо-пізнавальний проєкт, який подає історію в незвичному для України форматі – коміксу. Глядачі в особливій формі знайомляться з історичними особистостями, традиціями, побутом, костюмами.

Неможливо творити майбутнє, поки не осмислив минуле.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей