Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


Зустріч із Зіркою Мензатюк

         9 листопада в нашій країні відзначається День української писемності та мови. У безлічі статей і книг неодноразово доведено і переконливо аргументовано, що мова українців милозвучна і вокальна, щира і сердечна, народна і прадавня, при цьому інформативна, гнучка і здатна повною мірою адаптуватися до потреб сучасного світу.

         З нагоди свята в рамках мистецького проєкту «ТВОРИ І ТВОРЦІ» 8 та 9 листопада читачі Національної бібліотеки України для дітей мали змогу поспілкуватися онлайн з улюбленою письменницею, відомою не лише в Україні, а й за кордоном, Зіркою Захарівною Мензатюк.

        До зустрічі приєдналися читачі, які цікавляться українською літературою, знайомі з творами цієї письменниці, бачили на сцені нашої бібліотеки інсценізації за її книгами «Київські казки», «Катрусині скарби», дивилися виставу «Дочка Троянди», брали участь у квест-грі за книгою «Таємниця козацької шаблі».

         Запитань було дуже багато: про українську мову і літературу, про використання у лексиці та літературних творах нецензурної або жаргонної лексики, про письменницьку професію, про історію написання книг, про літературних героїв. Всього не злічити!

         Наші читачі щиро привітали пані Зірку зі святом та висловили вдячність за цікаве і змістовне спілкування.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 07.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей