Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

ENGLISH WITH NO LIMITS

         Добігає кінця 2020 рік. У вересні стартував наш проєкт Англійська без обмежень / English with no limits. Щовівторка та щочетверга вже впродовж трьох місяців ми проводимо наші заняття для дітей та підлітків від 10 до 14 років. Зустрічі проходять в онлайн-форматі на платформі Zoom. Під час наших занять ми за допомогою віршів та пісень вивчаємо граматику, а також вчимося розуміти фільми мовою оригіналу, не заглядаючи за кожним словом у словник!

         Заняття з граматики щовівторка допомагають дітям краще розуміти структуру англійської мови та правильно використовувати ті чи інші слова та словосполучення, різні скорочення слів, набувати практичних навичок.

         На заняттях щочетверга ми переглядаємо з дітьми фільми та мультики мовою оригіналу. Кінофільми без перекладу — безцінний ресурс, який допомагає відшліфувати мовні навички. Щоб заговорити побіжно, потрібно звикнути до розмовної мови, і кіно ідеально підходить для цього. За ці три місяці ми вже встигли переглянути декілька невеличких мультфільмів, наприклад, історію про заснування корпорації Lego, а також фільми – «Гаррі Поттер та філософський камінь» та «Чарлі та шоколадна фабрика».

         Обов’язково під час деяких занять ми розкриваємо тему «Офіційні свята в США». Спілкувалися про Хелловін, День подяки, навіть про Чорну п’ятницю. На часі – Різдво з Новим Роком.

         Завдяки співпраці з Посольством США ми маємо змогу спілкуватися з представниками програм Фулбрайт та Флекс мовою оригіналу. До наших зустрічей вже встигли долучитися такі гості: Coleen Prince – американка, стипендіат Програми ім. Фулбрайта в Україні, волонтер-викладач англійської мови у Національному університеті "Острозька академія", Роксоляна Орищин, випускниця програми FLEX, волонтер Національної бібліотеки України для дітей та Центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" у 2019 році, а також Отришко Марина, FLEX City Representative в центральній Україні. Під час зустрічей з гостями діти мають змогу не лише послухати про цікаві факти життя та навчання в США, але і поспілкуватись мовою оригіналу. Юні відвідувачі бібліотечної англомовної студії вже відкрили для себе багато цікавого про США, і, можливо, хтось уже почав думати про навчання за океаном.

         Також ми запитали у дітей про їхні враження від проєкту. Відповіді на кшталт: «Я стала краще розмовляти англійською», «Я став краще розуміти мову» або «Мені стало легше читати англійською» додали впевненості! А головне – діти продовжують підключатися до занять, не зупиняються. Вони або ж їхні батьки розповідають знайомим про наші заняття, завдяки чому до нас кожного тижня долучаються нові учасники. Саме тому було прийняте рішення, що реалізацію проєкту (який мав завершитись в кінці грудня 2020 року) буде продовжено і після новорічних свят.

         Невимушена атмосфера – ось, чого прагнуть діти! І саме тут вони її отримують!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей