Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


Сніговик, сніговик! Наш зимовий чарівник!

         Чи можна уявити зиму без сніговика? Звісно, ні! Це ж головний символ цієї пори року. Він настільки важливий для людей, що кожного року 18 січня в усьому світі святкують Міжнародний день сніговика. А як же по-іншому? Адже ми всі так любимо зимові розваги, а особливо створювати дивовижних зимових жителів, вкладаючи у свій витвір мистецтва всю душу.

         А чи можете ви уявити, що наших привітних, добрих сніговичків раніше зображували злими величезними монстрами? Адже у давні часи були дуже люті зими із нещадними завірюхами та сильними морозами, які приносили багато клопоту людям, а сніговики були їхніми супутниками. У народі вважали, якщо зліпити сніговика під час повного місяця — накликати на себе велике нещастя. Та згодом усе змінилося. Люди почали вірити, що мітла сніговика — це зброя, за допомогою якої він захищає домівку своїх господарів від нечистої сили.

         Жителі країн Північної Європи ліпили сніговиків саме перед Різдвом як пастки для злих духів, вважаючи, що нечисть побачить сніговика, вселиться у нього, прийнявши за людину, і вже не зможе вивільнитися аж до самісінької весни.

         Згодом у християн з’явилася легенда, що сніг — це небесний дар, а сніговик — ангел, який може передати Богу будь-які прохання від людей. Дітки ліпили сніговиків і шепотіли на вушко свої найпотаємніші бажання.

         Але цьогорічна зима не надто балує нас снігом. І що ж робити? А ви візьміть до рук збірку віршів, оповідань та казок «Сніговики-витівники», а ще книжку Оксани Сенатович «Сніговик» або збірку віршів Олени Пчілки «Снігова баба», і одразу поринете у спогади про дивовижні моменти життя, коли на землю опускалося сніжне покривало, і у кожному подвір’ї з’являлися загадкові зимові жителі з відром на голові та морквиною замість носа. Тому, якщо у вашому містечку чи селищі сьогодні випав сніг, то гайда святкувати Міжнародний день сніговика!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 07.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей