Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Сутінки онлайн. Як це було

           І ніби не перший захід на платформі Zoom проводила Національна бібліотека України для дітей, і вже є успішний досвід проведення святкових подій із залученням 60 учасників, і навіть новорічний ранок для дошкільнят влаштували… Але перед цією вечіркою хвилювалися.

           І тому що масштаб події – всеукраїнський, і тому що бажаючих було понад 100 читачів та більше ніж 40 бібліотек, у яких також збиралися команди читачів. А ще й тому, що потрібно було за відповідями у чаті, активністю у віконечках екрану, за танцями, малюнками обрати серед величезної кількості кращих читачів одного переможця вечірки. Тож команді тролів, а саме вони слідкували за читачами по той бік екрану, було непереливки. Працювати довелося дуже уважно та інтенсивно. Але все по черзі!

           Вечірка розпочалася з відеоекскурсії головною дитячою бібліотекою, яку влаштували герої казки «Крижане серце» для учасників СУТІНОК, адже більшість читачів ніколи не були у найбільшій та найгарнішій бібліотеці для дітей нашої країни, тому що живуть не у Києві, а далеко за його межами. Тому Ельза, Анна, Крістоф та Олаф показали усю красу бібліотечно-книжкового палацу у відео!

           А далі почалося… Не встигла Ельза привітатися з читачами та познайомити їх зі своєю сестрою Анною та другом Крістофом, як з’явилася зла чарівниця і зачаклувала Ельзу… Перетворила її на маленьку дівчинку. Анна спочатку зраділа, коли побачила свою сестричку зовсім юною, але одразу пожалкувала про це, бо маленька Ельза заморозила її! Та й Крістофа заодно. Лише втручання сніговика Олафа зупинило Ельзу, і поки вона не наробила біди у бібліотеці, Олаф запропонував читачам розтопити крижане серце.

           Читачі радо долучилися до цієї справи. Згадали назви казок, намалювали оленя Свена, взяли участь у танцювальному флешмобі… Після запальних танців усі так розігрілися, що розморозилися. І Ельза стала дорослою.

           Потім була казково-книжкова вікторина, в якій читачі проявили неабияку обізнаність і в сюжеті історії «Крижане серце», і в книжкових питаннях, чим справили враження на генеральну директорку Національної бібліотеки України для дітей Аллу Гордієнко, яка спостерігала за грою. Пані Алла у своєму зверненні до учасників вечірки озвучила мрію дитячих бібліотекарів: щороку у всіх дитячих бібліотеках країни — від великих до найменших — одночасно проводити ось такі закриті тематичні вечірки — СУТІНКИ для VIP-читачів. І навіть не важливо — онлайн чи офлайн.

           Ну а що ж там тролі? Вони старанно працювали, слідкували, рахували відповіді, і виявили переможця вечірки (хоча це було дуже складно, повірте). Тому вирішено було визначити двох переможців — читача і бібліотеку. Серед читачів лідером стала Софія Кацарська, читачка Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, а серед бібліотек – Вирівська сільська бібліотека Конотопського району Сумської області. Переможці отримають статуетку Кращий читач — 2021 та книжку.

           А щасливчиком — переможцем розіграшу номерів телефонів став Костянтин Філюк з Олександрівки Одеської області. Він отримає у подарунок від бібліотеки книжку. Призи щасливчикам сутінкової вечірки, а також лідеру «Морозних книжкових ігор» Дарині Католик невдовзі будуть надіслані поштовими відправленнями! Вітаємо переможців!

           Бібліотекарі зробили перший крок до бібліотечної мрії – зібрали читачів в один день і час у дитячих бібліотеках країни на гостросюжетну книжкову пригоду. До речі, знаєте скільки нас було? 126 читачів та понад 40 бібліотек з усієї України: Рівненська, Київська, Сумська, Херсонська, Одеська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Закарпатська, Чернівецька, Чернігівська, Харківська, Тернопільська обласні бібліотеки для дітей, центральні міські бібліотеки для дітей м. Миколаєва, м. Кривого Рогу Дніпропетровської області. Доєдналися бібліотеки Одещини з міст Теплодарська, Подільська, Березівська, Чорноморська, бібліотека для дітей та юнацтва ім. В. Катаєва м. Білгород-Дністровського, бібліотека-філія № 20 села Куяльник Куяльницької ЦБС. Велика кількість бібліотек Миколаївщини також стали учасниками події: Радсадівська сільська бібліотека, Широківська ЗОШ Широківської ОТГ, Березнегуватська бібліотека для дітей, бібліотека для дітей Єланецької селищної ради, публічна бібліотека Снігурівської міської ради. Також учасниками онлайн-події стали Сарненська бібліотека для дітей Рівненської області, Вирівська сільська бібліотека Конотопського району Сумської області, публічна бібліотека Любешівської селищної ради та Іваничівська дитяча бібліотека Волинської області, дитяча бібліотека м. Кам'янця-Подільського Хмельницької області, Кременчуцька міська централізована бібліотека Полтавської області та інші (дехто приєднувався в процесі, можливо, не усіх встигли записати).

           Організатори заходу висловлюють вдячність усім бібліотекам за небайдужість до організації події у своїх стінах. Особлива вдячність учасникам студії театральної майстерні «Аніка», Київській обласній бібліотеці для дітей, Криворізькій міській бібліотеці для дітей, а також колективу і читачам Миколаївської ОБД ім. В.О. Лягіна, які прийшли на вечірку в костюмах та підготували спеціальний тематичний банер «Крижане серце».

           Після завершення вечірки бібліотекарі й читачі пишуть і пишуть свої емоційні враження в коментарях під дописом у фейсбуці і до вайбер-групи «VIP-читач», у якій здійснювалася попередня комунікація з учасниками вечірки. Учасники надсилають фото та запитують, коли вже буде наступна подібна вечірка? Адже дійство сподобалося усім, а не лише кільком переможцям.

           Ось кілька відгуків (пунктуація, тобто усі знаки оклику оригінальних дописів збережено):

          - Сарненська бібліотека для дітей щиро вдячна за веселий і цікавий час, проведений на ВЕЧІРЦІ. Дякуємо за неймовірну енергетику героїв і приємні хвилини з сюрпризами. Нехай добра справа крокує далі, а ми з ВАМИ!
         - Читачі Кам'янець-Подільської міської бібліотеки-філії 6 для дітей у захваті від такого формату свята! Дякуємо за чудово проведений час!!!
         - Херсонська ОБД дякує за справжню святкову вечірку, яка дала можливість розкрити свої творчі та читацькі здібності. Діти України — найкращі!!!!!!! 
         - Читачі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей раді, що взяли участь у такому цікавому і класному заході! Дякуємо!!!
         - Дякуємо, дуже сподобалося! Читачі Білгород-Дністровської бібліотеки для дітей та юнацтва ім. В. Катаєва, Одеська область.
         - Діти Міської дитячої бібліотеки м. Чорноморська були в захваті!!! Ще раз щиро дякуємо!
         - Криворізька центральна бібліотека дуже вдячна за чудову та цікаву вечірку, ми всі отримали позитивні емоції та неймовірні враження!
         - Читачі Рівненської обласної бібліотеки для дітей раді, що взяли участь у такому веселому заході! Дякуємо!!!
         - Учасники Іваничівської дитячої бібліотеки в захваті і будуть чекати нових див!

           Зробимо реальністю ВСЕУКРАЇНСЬКУ БІБЛІОТЕЧНУ СУТІНКОВУ ВЕЧІРКУ для VIP-читачів! До зустрічі офлайн у наступному році, до нових див!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей