Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«ХОТІЛА Б Я ПІСНЕЮ СТАТИ»

           2021 рік знаменний ювілейною датою – 150-річчям від дня народження великої поетеси українського народу Лесі Українки. Саме поетеси, адже лірика та поезія це ті жанри, в яких Лариса Петрівна Косач, саме так Лесю назвали в дитинстві батьки, мала найбільший хист та талант. Проза увійшла в її життя значно пізніше і, можливо, залишилася б надовго, якби не хвороба, яка забрала життя письменниці занадто рано, у віці 42 років.

         Її найвідоміші твори знають усі, від першого написаного вірша «Надія» до славетної «Лісової пісні», історію якої Леся плекала ще з самого дитинства, а втілила майже в останні дні свого життя.

         Вона хотіла стати піснею і стала нею, її пісня сьогодні розноситься просторами не тільки українських земель, а й по всьому світові. Вона малювала, займалась перекладом, музикою, відродженням та збереженням української кобзарської пісні, і навіть залишила запис власного голосу своїм нащадкам, її твори втілені у виставах найвідоміших театрів, її ім’ям названо вулиці, площі, театри, музеї. Вона залишиться для нас путівником у світ прекрасного і надихатиме ще не одне десятиліття величчю своєї поезії, майстерністю, а також незламністю духу на тернистому шляху прагнення волі для себе і для свого народу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей