Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Особливий день для полярного ведмедя

           Хоча у календарі 27 лютого – це звичайнісінький день, але для світу тварин він особливий, бо з 2014 року на нашій планеті почали відзначати Міжнародний день полярного ведмедя.

           Це свято існує не для того, щоб ми згадали про цих хижих, але таких милих істот. Воно спрямоване на вирішення глобальних екологічних проблем, які почали тривожити людей уже давно, адже в зв’язку з катастрофічними впливами глобального потепління та швидким зменшенням «крижаних полів» Північного Льодовитого океану зменшується територія для проживання полярних ведмедів та їхня кількість.

           Ззовні полярний ведмідь білого чи жовтуватого кольору, але мало хто знає такий факт, що його шкіра чорна. Ці тварини можуть долати швидким кроком великі відстані, часто бігають та чудово плавають, стрибаючи у воду головою вперед. Полярний ведмідь не тільки дуже гарний та спритний, а ще й розумний та доволі цікавий. Тварина може відчувати різні емоції: як сумні, так і радісні. Наприклад, після вдалого полювання і смачного обіду, ведмедик іноді починає гратися, як маленьке кошенятко.

           Нам потрібно пам’ятати про цей день, оскільки через людську недбалість та внаслідок глобального потепління вся популяція полярних ведмедів під загрозою зникнення.

           Якщо ви хочете ще більше дізнатися про цих тварин, то мерщій в бібліотеку, де є безліч цікавих книжок та енциклопедій, в яких обов’язково знайдете багато пізнавальної інформації про полярних ведмедів і не тільки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей