Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Про вусатих та грайливих

           У перший день весни, 1 березня, у світі традиційно святкують Всесвітній день котів. Як підрахували науковці, їх на планеті майже півмільярда. 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, із них понад половина — коти. Вони відрізняються красою, розумом та деякими магічними здібностями. Мало хто байдужий до цих грайливих, ласкавих і дуже розумних тваринок. Учені стверджують, що коти є своєрідними домашніми лікарями. А у кішок навіть присутні терапевтичні здібності. Кожен кіт має свій особливий характер. Вони вимагають поваги до себе від господарів, бо відчувають себе на рівні з людьми.

           Фелінологія — наука, що вивчає життя котів. Дослідники впевнені, що коти є надзвичайно розумними створіннями і багато в чому перевершують собак. Перші кошачі з'явилися на нашій планеті майже 50 мільйонів років тому. Впродовж наступних 25 мільйонів років у процесі еволюції з них сформувалися ранні сучасні види кішок, які населяють земну кулю і дотепер. Фелінологи стверджують, що у світі сьогодні налічується 256 видів котів, які, безумовно, доповнюють затишок у всьому нашому житті.

           В Україні День котів святкують із 2004 року. Загалом, у світі існує кілька дат святкування дня цього домашнього улюбленця. Окрім 1 березня, цей день святкують ще за японським календарем – 22 лютого. Американці цей день відзначають 29 жовтня, а решта країн світу День кішки відзначає 8 серпня.

           Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, а ще — прочитати про них безліч цікавих історій, які є в нашій бібліотеці. Запрошуємо до няв-читання!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей