Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Дитячими шляхами Тарасика


…Свою Україну любіть,
Любіть її…Во врем’я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
            Т. Шевченко


           У цих словах незабутнього Кобзаря розкрито увесь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, народ, власним життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко своїм нащадкам.

           Щороку в березні Україна відзначає дні, які в народі називають «шевченківськими». У читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку 9 березня з нагоди 207-річчя від дня народження поета для першокласників однієї з київських шкіл проведено літературні пазли «Дитячими шляхами Тарасика». Бібліотекар розповіла про дитячі роки поета, познайомила з його творами для дітей, а завідувач відділу рідкісних та цінних видань нашої бібліотеки показала книгу «Малий Кобзар для дітей», надруковану в Києві у 1911 році. У збірці вміщено шевченківські вірші, уривки з поем, можна переглянути цікаві й зрозумілі ілюстрації, які добре сприймаються юним читачем.

           Діти також переглянули чотирихвилинний сучасний мультфільм «Як Тарас Шевченко став зіркою» проєкту «Книга-Мандрівка. Україна», створений на реальних подіях. У мультфільмі відображено основні факти життя Кобзаря – від народження до смерті, які супроводжувалися уривками творів поета. Наприкінці заходу юним відвідувачам вдалося скласти пазли за мотивами творів Тараса Шевченка.

           Багато є в світі чудових поетів, кожний народ має своїх співців. У нашій державі – це великий Тарас, портрет якого з давніх-давен і до сьогодні можна побачити в українських оселях, а його незабутній «Кобзар» є у домашній бібліотеці кожного свідомого українця. Його слова лунають донині у різних куточках світу і звучатимуть, доки живе наша рідна ненька Україна!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей