Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Що на світі наймиліше?

Сон — найпрекрасніше з насолод життя, на відміну від
інших, не втомлює і не приїдається.
Роджер Желязни

           Чи пам’ятаєте ви казку із такою загадкою: «Що на світі наймиліше?». Там вигадували різні варіанти. Але мудра дівчина відповіла, що нема наймилішого над сон: хоч є срібло і золото, хоч які напої чи наїдки матимеш, а не спавши день-двоє-троє, сон здолає — заснеш. І буде він тобі миліше за все. І правда, сон займає майже одну третину життя і є життєво необхідним та становить основу здоров'я. Тому на честь цього чудового процесу 12 березня людство святкує Міжнародний день сну.

           В європейських країнах давно почали відзначати це свято, вважаючи проведення заходів, присвячених важливості сну для життя та здоров'я людини, дуже корисним та цінним заняттям. Хоча багато хто вважає, що сон — це буденна, звична річ, яка не потребує особливих знань чи обговорень, та насправді це зовсім не так. Із кожним роком учені надають усе більше даних про те, що статистика порушень сну зротає і від цього страждає вже понад 50% всього населення планети. Емоції, які ми пережили, наша поведінка протягом дня дуже впливають на якість сну. А особливо це стосується малечі. І щоб малюк швидше заспокоївся після емоційно насиченого дня, щоб спав спокійно і міцно з давніх-давен люди почали використовувати особливі методи, а саме – колискові пісні, які не можуть порівнятися ні з чим при вкладанні дитинки на відпочинок. Це магія, яку має використовувати кожна мама, вкладаючи свого малюка у ліжко, бо слова, які звучать у колискових, наскільки ніжні та добрі, що малючок забуває про всі тривоги і поринає з головою в мамину чарівну пісню.

           Тому саме на допомогу мамам у нашій бібліотеці є чимале зібрання книжечок із колисковими піснями та різними «засиналочками», які допоможуть вашим діткам швидше поринути в царство сну та посприяти якісному відпочинку дитячого організму, який зробить малечу ще більш здоровою та активною.

           Приємних вам нічних сновидінь!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей