Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вінні-Пух святкує ювілей

Розпочалася ця історія дуже давно. Наприкінці серпня далекого 1914 року на станції канадського містечка Вінніпег зупинився військовий поїзд. Пасажири побачили на пероні мисливця, який тримав на цепу ведмедика. Вояки викупили ведмежатко і забрали з собою. Назвали його Вінніпег, а скорочено – Вінні. Цілих 5 років бура ведмедиця Вінні мандрувала з вояками по світу, а потім її передали до Лондонського зоопарку.

У 1921 році маленький англійський хлопчик Крістофер Робін пішов до зоопарку, побачивши великий натовп людей біля вольєра, він зупинився. У вольєрі жила кумедна ведмедиця Вінні. Вона так сподобалась Робіну, що хлопчик щодня просився до зоопарку, але тато хлопчика, Алан Александр Мілн, не міг щодня водити сина до звіринця і подарував йому іграшкове плюшеве ведмежатко. Щасливий Робін назвав ведмедика на честь своєї улюблениці Вінні, але додав до нього ще одне ім’я – Пух (так він колись кликав лебедів, намагаючись підізвати їх до берега). Ось так на світ з’явився ведмедик Вінні-Пух.

У грудні 1925 року у лондонській газеті вечірніх новин з’явилося перше оповідання про ведмедика Вінні «Неправильні бджоли», розказане А.А. Мілном для сина. Свого героя Ален Мілн назвав на честь улюбленої іграшки сина. Друзями Вінні-Пуха стали іграшки Робіна – віслючок, тигр, кенгуру і маленьке поросятко, а кролик і сова жили в лісі поблизу їхньої дачі. Ось таке утворилося товариство! Оповідання так сподобалося читачам, що у 1926 році вийшла перша книга письменника «Вінні-Пух та всі-всі-всі» про пригоди Вінні-Пуха та його друзів, з ілюстраціями Ернеста Шепарда. Ось уже 95 років веселими пригодами ведмедика захоплюються діти всього світу. Наш любий Вінні однозначно подобається всім – і дорослим, і дітям. Він став улюбленим героєм дитячих мультфільмів, його образ використовують на одязі, посуді, обгортках шоколаду.

До речі, у вересні 1981 року 61-річний Крістофер Робін Мілн відкрив пам’ятник ведмедиці Вінні у натуральну величину в Лондонському зоопарку.

З Днем народження, наш любий Вінні-Пух!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей