Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вірші, зігріті теплом щедрої душі

На гостину до поетичного салону у відділ обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку завітали маленькі читайлики — учні першого класу однієї із київських шкіл. Вони стали учасниками вшанування пам’яті Марійки Підгірянки (Марії Омелянівни Ленерт-Домбровської) — талановитої письменниці і доброї ніжної вчительки, 140-річчя від дня народження якої будемо святкувати 29 березня.

Дітей ознайомили з біографією майстрині художнього слова, яка над усе любила дітей та присвятила їм життя — понад сорок років пропрацювала на ниві народної освіти. Педагог від Бога, вона бачила в дітях справжніх особистостей, котрих лише треба вміло і вчасно розвивати.

У своїй педагогічній діяльності вдало використовувала поетичний талант та художнє слово — її щирі милозвучні вірші допомагали учням краще запам'ятовувати букви та засвоювати арифметичні дії, пізнавати навколишнє середовище. Першокласники прослухали деякі з таких віршів, розгадали віршовані загадки. З особливим задоволенням підспівували пісню на вірш поетеси «Голосні звуки», взяли участь у іграх «Коли це буває?» та «Крокуй і думай». Особливо школярів зацікавила книжкова виставка творів письменниці.

Творчість поетеси з Карпатських гір — то справжня материнська енциклопедія, на якій виховувалися і виховуються цілі покоління.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей