Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Лемки: історія, традиції, культура

Україна – одна з найбільших країн Європи, яка за чисельністю населення посідає шосте місце на континенті. Ми часто чуємо про лемків, гуцулів, бойків, поліщуків, слобожан, подолян і навіть не знаємо про особливості їхнього побуту, традиції, історичну долю.

У рамках проєкту «100% Україна» 17 березня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбулася етноподорож «Лемки: історія та традиції», під час якої восьмикласники школи №175 ім. Марченка дізналися більше про лемків, їхню історію та культуру. Родзинкою заходу стала зустріч школярів із відомим лемком, українським письменником, дисидентом, членом Української Гельсінської групи, політиком, громадським діячем Горбалем Миколою Андрійовичем. Він розкрив учням цікаві факти про побут лемків, про особливості мови та трагічні сторінки історії представників цієї етногрупи. А ще пан Микола розповів дітям про своє нелегке життя, про багаторічні ув’язнення за проукраїнську позицію, яка не подобалася тодішній владі.

Наостанок зустрічі гість закликав підлітків бути справжніми українцями, відстоювати українську ідентичність та рідну мову.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей