Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Пампуха». Презентація книги Алевтіни Шавлач

«Пампуха» — це водночас і образливе прізвисько, і назва книги, яку презентували старшокласникам Алевтіна Шавлач, письменниця-психологиня, та Марта Гулей, письменниця та представниця видавничого дому «Академія». Тож одразу зрозуміло, що книга піднімає непрості питання. Про них — булінг, булімію — розповіла присутнім на зустрічі дітям авторка книги Алевтіна Шавлач.

Зустріч відбувалася у форматі оксфордських дебатів. Це спеціально організований обмін думками між двома сторонами з актуальної теми для переконання третьої сторони. Тому модератор зустрічі Марта Гулей запропонувала підліткам створити три групи, щоб обговорити на прикладі книги «Пампуха» тему булінгу та деякі інші гострі проблеми підліткового віку, з якими стикаються підлітки у школі й позашкільному житті.

Діти активно включилися в дискусію, ділилися з авторкою думками, розповідали про певні ситуації із життя, а також пропонували виходи із ситуації. На запитання авторки книги Алевтіни Шавлач, ніхто із дітей не зізнався, чи був він учасником булінгу з будь-якого боку – чи в ролі агресора, чи в ролі жертви, а можливо – в ролі пасивного спостерігача? Усі промовчали. І це цілком зрозуміло. В такому важко зізнаватися публічно.

Саме тому ця зустріч була запланована в рамках співпраці із психологічною службою бібліотеки. І представляла гостей бібліотечний психолог Тетяна Голенговська, яка розповіла підліткам напрями роботи бібліотечних психологів саме з підлітковою аудиторією. Це онлайн-тренінги «Teenagelife» на платформі бібліотеки Instagram й анонімне консультування на блозі «Психолог у бібліотеці», індивідуальні консультації у бібліотечному кабінеті психолога, групові тести і тренінги з певних тем у бібліотеці на замовлення класного керівника, а також зустрічі з авторами книг для підлітків, як-от ця зустріч за книгою «Пампуха». Тож співпрацю з цієї теми буде продовжено. Марта Гулей запропонувала скласти план подальшої роботи з бібліотекою та батьками.

Авторка книги Алевтіна Шавлач погодилася взяти участь у ФАН-клубі читача. Тож чекайте анонсів!

Книга видана за державною програмою поповнення фондів публічних бібліотек за сприяння Українського інституту книги, і доступна читачам на абонементі для дітей середнього і старшого віку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей